Baki (a köbön)

Címkék: vélemény politika közélet ünnep

2011.08.20. 20:42

Nem arra gondoltam, hogy Szegeden felcsendült a "Deutschland, Deutschland über alles", de az is baki. Nem kicsit.

A baki a köbön sokkal súlyosabb. Szerintem.

Nem az a baj, hogy  a riporter nem tudta, azt már megszoktuk a magyar médiában. A legtöbb riporter azt hiszi, hogy Ave Caesar és Ave Maria testvérek voltak. A baki az, hogy a marketing eltakarta a nagy éleslátást.

A Magyar Pékszövetség kitalálta a Szent István Kenyeret, ami persze hagyományos anyagokból készül. Kovász, liszt, burgonya. Holnaptól 5000 pékségben lehet kapni, és persze nem magyar az, aki legalább egyet nem vesz belőle. Nem vagyunk már tízmillióan, de ha mindenki vesz egyet az bazi nagy biznisz. Lehet reklámozni a híradásokban, elvégre autentikus magyar termék. Nem a mocskosmulti zsebét tömjük, még a Jobbik is tapsikol. A gond az, hogy a szöveg szerint Szent István idejében is így sütötték a kenyeret. Na itt kezdődik az igazi agymenet. A reklám felülírja az észt. "Gyere babám! Együnk olyan kenyeret, mint ősapáink ezeregyszáz éve!" Rohan minden magyar, mert megköveteli a Haza.

Kár, hogy a burgonya 1540-körül került Európába. Amerika felfedezése után cirka 50 évvel. Nem, hogy Szent István, még az Árpád-ház többi uralkodója, de még maga Mátyás király sem evett burgonyát. Sőt nem is hallott róla.

A bejátszásban 1:15-nél próbál meggyőzni az ellenkezőjéről Septe József a Magyar Pékszövetség társelnöke. Nem kéne ilyesmivel viccelni, mert a lakosság nagyobb része még elhiszi, ugyanis a tudás nagy részét az RTL Híradóból és más egyéb tóksókból szerzi.

süti beállítások módosítása