Elmaradt a roham

Címkék: vélemény politika közélet pénz

2011.08.12. 21:09

Akár melyik médiumra kapcsolok, vagy bármit olvasok a deviza hiteleseket mentő csomag mai indulásáról, mindenhol csak azt veszem észre, hogy könnyeznek. Megy a sírás-rívás, hogy a bankok fel vannak készülve, nyújtott a nyitva tartás, mindenki áll vártán és semmi. Azok a büdös megmentésre várók meg nem jönnek! Mire várnak? Itt a vissza nem térő alkalom!

Kár, hogy nem értik. Az elmúlt hetekben a devizahiteles volt Magyarországon az általános lábtörlő. A legfinomabb kinyilatkozások is a dilettantizmus Csimborasszójához hasonlította őket. Mondhatni a gazdasági szabadságharc egyik okozója a felelőtlen svájci frankban eladósodó tömeg. Nyugodtan lehet annak nevezni, hiszen sokan vagyunk. Ezegyszer elegen is. Nem kell mellénk még egy ember.

Azt hallottuk, hogy nem tudunk gondolkozni, és nem látjuk úgy a jövőt, mint például a Nemzet Magyar Hangja vagy a Nemzet Jobbkeze. Pedig a roham nem véletlen maradt el. A mostani csapások alatt hirtelen megvilágosodtunk, és nekiálltunk gondolkozni. Eddig is tettük, csak tanulva az elmúlt egy évből, mi elővettük a kockást meg a ceruzát és nekiálltunk számolni. Mikor az jött ki, hogy az ükunokán is fizetni fog, ha elfogadom a segítséget, akkor összeszorítottam a fogam és nem rohantam farkafelvágva a bankba. Addig fizetek, amíg bírok, mert a másik lehetőség örök nyomorba taszítja a gyereket is.

A másik ok ami miatt elmaradt a Nagy Roham, hogy rengeteg a bizonytalanság. Nincs konkrétan leírva az egész folyamat és már megtanultuk, hogy az apró betűs részen is a sorok között kell olvasni. Ennyi nyitott kérdés mellet kár a benzinért, amivel elautózna az ember a bankig. Mondanak összevissza mindent, de a konkrétum kevés. Nem lehet tudni, miért mennyit kell fizetni. Megy a ködösítés, hogy csak közjegyzői díj, de tegnap még volt ott tulajdoni lap, sőt az egyik csatornán még telekkönyvi szemle is, amit 1994-ben töröltek a közigazgatási szótárból. Mellékesen a tulajdoni lap ingyenessé tételéhez törvényt kéne módosítani, a T. Képviselők meg éppen szabadságon vannak.

A gyüjtőszámla hitelt (ami az árfolyam különbözet halmozására hivatott) is három évig finanszírozza bank a saját költségén. Utána nem, de sehol egy szó arról, hogy mennyi az annyi.

A sok kérdés miatt aztán nem rohangálunk. Nyugodtság van! A Nemzet Jobbkeze is még nyaral, csak a Kedves Vezető nem pihen soha.

süti beállítások módosítása