Nyergelj, fordulj

Címkék: vélemény politika közélet pénz

2011.08.09. 09:48

Mostan kéne valami huszárosat alkotni. A gazdasági szabadságharc jegyében. Eljött az idő, mikor ezt a lózungot tényleges tettekre kellene módosítani. És hirtelen.

A gazdasági sokktérképen meglehetősen sötét színnel vagyunk jelölve, és ennek fakulására semmi kilátás. Ha a befektetők is észreveszik ezt a kis fekete foltot a térképen, akkor rögtön végünk lesz. Kies hazánk letörlődik a térképről. Egy mozdulattal.

Össze kéne rántani egy huszáros-dakota rohamot, amivel szépen lassan, de biztosan elkezdünk kifelé mászni a gödörből. A Nemzet Jobbkezének kellene valami olyasmit előadni, amitől elhiszik a világban, hogy nálunk jó. Nem felénk kéne most kommunikálni, hanem kifelé, mert mi ugye mindent elhiszünk itt belül. Nem kell felkapkodni a fejeket! Az elmúlt 15 hónapban mindent ledugtak a torkunkon, még nyelni is segítettünk nekik. A határokon kívülről viszont nagyon sötétnek látszik az itteni jövő. Sikerült felküzdeni magunkat az egyik "leggyengébb láncszem" kategóriába.

A Nemzet Magyar Hangja, sőt a Kedves Vezető is nagyon hallgat. Reméljük, hogy ceruzájuk végét rágják és előrukkolnak valami biztatóval, a Hajrá Magyarországon kívül.

süti beállítások módosítása