Divide et impera!

Címkék: vélemény politika közélet

2011.06.28. 14:08

4. A kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény módosítása
11. § A kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010. évi LVIII. törvény a következő 63/A. §-sal egészül ki:
„63/A. § A Kormánytisztviselõk Napja július 1-je, amely az e törvény hatálya alá tartozó szerveknél – a munkaviszonyban állókra is kiterjedően – munkaszüneti nap. Az ügyfélszolgálati feladatok ellátásával összefüggő munkakört betöltők esetében a Kormánytisztviselők Napja nem minősül munkaszüneti napnak.”

forrás: Magyar Közlöny

Nehogymá' egy életerős, dolgozó kiessen a munkából, akár egy napra is. Termelni kell, mert különben nem lesz felemelkedés. Mondanom sem kell, hogy az ügyfelesek szívnak a legnagyobbat, mert a legbarmabb ügyfélre is mosolyogni kell, miközben belül elrobban az agyad. Az ügyfelesen szívnak egész évben és még ezt az egy napot is elveszik tőlük. Ráadásul diszkriminatív módon, csak őket sújtva. Gondolom ezzel is emelni akarták a dolgozók összetartását. Amúgy is az ő hátukon vágja mindenki a fát, ráadásul éhbérért. Aki viszont kitalálta nyomja pénteken a habzsi-dőzsit, ingyen, valami elit helyen. Gondolom elmorzsol egy könnycseppet a szeme sarkában, azokra gondolva, akiket odaláncolt az ügyfeles pulthoz.

Gratulálok. Sikerült ismét egy olyan módosítást hozni, ami emeli a kormánytisztviselők elégedettségét. Szükség is van rá, mert jelenleg a bányászbéka segge alatt van. Ennyi erővel mondhatták volna azt is, hogy eltöröljük, és punktum. Kevésbé lett volna keserű a szánk.

süti beállítások módosítása