Nem szoktam belerugdosni Navracsics Tiborba. Most sem teszem. Szerintem az egyik legjobb politikusa a Fidesznek. Nem szokott orbitális baromságokat nyilatkozni és nem szokott panaszkodni az elmúlt nyolc évre, mint annyi más Fideszes politikus. Ritkán és okkal tekint vissza, inkább előre néz, pedig az elmúlt hivatkozott nyolc évből ő dolgozott végig négyet. A többiek "büféforradalom"-ba voltak erősek, ő meg vitte a hátán a frakciót.

Ismét megfogalmazta a kiábrándultság okát. Igaz, hogy szerinte nem csökkent a kormány támogatottsága, nem erodálódott a lelkes tömeg, de ez a része szerintem csak az optimizmus része.

Mint mondta, számoltak azzal, hogy olyan intézkedéseket lesznek kénytelenek megtenni, amelyek értelemszerűen vonják maguk után a népszerűségvesztést, de közlése szerint a támogatottságuk csökkenése még nem olyan mértékű, mint amilyenre készültek. Úgy véli, ez azt jelzi, hogy a választópolgárok nemcsak tavaly voltak tudatában annak, hogy valaminek alapvetően meg kell változnia az ország versenyképességéhez, hanem most is tudják, hogy bár az egyes lépések kellemetlenek, rosszak, de hosszabb távon egy erősebb Magyarország kialakítását célozzák. Hozzátette, abban bízik, hogy akik időközben "elbizonytalanodnak", azok is azt látják, hogy ha jól sikerülnek ezek a lépések, akkor az mindenki javát szolgálja.

forrás: fidesz.hu

Az a baj, hogy ismét előjön a régi lemez. Ezt hallgatjuk gyakorlatilag ezer éve, úgyhogy a KDNP is örülhet, mert egészen Szent Istvánig visszanyúltunk.

Szenvedjetek, mert akkor majd egyszer jobb lesz. Mikor lesz? Jobb?

A mostani népszerűtlen intézkedések, amit lánykori nevén megszorításnak hívnak megint minket sújt. Eddig sem volt jó és most még rosszabb lesz. A népszerűtlen intézkedések számunkra ezt jelentik. És azt is, hogyha ezt meg lehet tenni velünk, akkor a következőt is és a következőt is. Ha eddig el tudtuk viselni, akkor nem kell engedni a szíjon.

Ez az egész "majd jobb lesz" duma a méz a madzagon. Állandóan húzgálják előttünk, elvárva a jó pofa vágását, közben meg azt vesszük észre, hogy egyre rosszabb. Nem kell messzire menni, csak a sarki boltba. Nézz bele a kosárba és állj be a pénztárba. Vagy elég, ha tankolsz, nem beszélve a hitelfizetésről.

Mind-mind csupa felemelő érzés. Tudod, hogy miért hajtassz. A sárga csekkekért, és hogy ne kerülj az utcára gyerekestől mindenestől.

Mikor is lesz jobb?

 

süti beállítások módosítása