A kampány elmúltával az országot irányító politikusok bezárkóznak a Parlamentnek nevezett elefántcsont toronyba és még a széket is eltolják a hangszigetelt ablaktól. Nehogy véletlen kipillantsanak és a valóság ici-pici szelete megcsapja a retinájukat. Nem tudok másra gondolni, mikor ilyeneket olvasok:

A miniszterelnök szóvivője és a Fidesz frakcióvezetője erre reagálva kifejtette, hogy az elmúlt nyolc év szocialista kormányai súlyos örökséget hagytak hátra, a Gyurcsány-korszakban ugyanis a végletekig eladósították Magyarországot. Szijjártó Péter és Lázár János közleménye szerint most a legfontosabb cél, hogy az államadósságot le lehessen győzni, ehhez szükség van az ország megújítására, és mindenkinek a munkájára, aki dolgozni tud. Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy lemondhasson negyvenegynéhány éves tapasztalt, életerős emberek munkájáról, éppen ellenkezőleg: a nyugdíjkorhatár eléréséig biztosítani kell számukra a munkalehetőséget - írják.

forrás: www.magyarhirlap.hu/online/az_mszp_felti_az_emberek_megelheteset.html

Értem én, hogy mindenkinek a munkájára szükség van. Rendjén való, de hol vannak a munkalehetőségek? Nincs munkalehetőség, egy nagy csomó fiatalember nem tud elhelyezkedni. Kéne egy kis munkalehetőség ahhoz, hogy mindenki dolgozni tudjon. Csak eladható dolgot is kéne tudni termelni, mert egyébként beleesünk a szocializmus, mindenkinek kötelező dolgozni "valamit" csapdájába. Vagy dobozolunk, mint Tóthék?

A közmunkaprogram kinyírásával pedig az eddigi források is elapadtak a legszegényebb rétegnél. Iszonyatos nyomorban tengődik az ország és még mindig próbálnak bőröket lehúzni rólunk, pedig már a húst is lassan lefejtették a csontunkról. Nem tudom meddig lehet ezt még fokozni.

És a jól bevált gyakorlathoz híven ismét alkotmányt módosít az Országgyűlés, csak hogy Lázár Jánosnak igaza legyen. A mi érdekünkben.

 

süti beállítások módosítása