Az LMP egyetért

Címkék: vélemény politika közélet

2011.05.11. 14:29

 

Nem értem, hogy miért tüntetik fel tiltakozásként az akciójukat, mikor egyetértenek. Teljes mértékig.

A fenti videón 0:38-nál hangzik el az ominózus mondat, de ha nem érdekel, vagy lusta vagy kivárni, íme:

 Osztolykán Ágnes (LMP): egy leckekönyv kinagyított lapját tartja a kezében, mely a bukásról szól

"Ez a bizonyítvány a bukásról szól. Ezzel azt kivánjuk bebizonyítani, hogy az eddigi oktatáspolitika, felsőoktatás iránya megbukott ma Magyarországon."

 

Ha nem tudnám, hogy ki mondta azt is képzelhetném, hogy maga Orbán Viktor, egy felsőoktatásról szóló előadás során. Vagy az államtitkár asszony az új oktatási törvény bevezetőjében.

Ezzel a mondattal pont azt mondta Osztolykán Ágnes, ami miatt változtatni akar a Fidesz az eddigi irányon. Gyakorlatilag egyetértett a kormányzat szakpolitikusaival. Azért akarnak ők is változtatni, mert az eddigi rendszer megbukott. Rossz. Képez egy nagy csomó olyan felesleges diplomást, aki semmit nem tud kezdeni sem itthon, sem máshol a világban a megszerzett diplomával, mert olyan szakirányba ment el, amire a munkaerő piacnak nem volt és nem is lesz soha igénye. Véget próbálnak vetni a "büfé-könyvtár" szakoknak, ami csak "diplomagyár".

Tudom, hogy úgy hangzik, mintha Szijjártó Péter magyarázná a tüntetők szándékát, mármint, hogy velünk vannak, mert mi is a megszorítások ellen vagyunk, de jobb lenne ha gondolkoznának azon, hogy mit mondanak a mikrofonerdőbe, mert így érthetetlen, hogy miért tiltakozásnak hívják.

 

süti beállítások módosítása