Karrier

Címkék: vélemény politika közélet

2011.05.09. 19:50

Volt régen egy mondás: "A Lajtától nyugatra mindegy, hogy mivel keresed a pénzt!"

Eljött az idő, hogy Magyarországon is karriernek számít utcaseprőnek lenni. Nem vicc. A Főkefe főállású utcaseprőket fog alkalmazni bruttó 120 000 Forintért.

Igazi karrierlehetőség. Oktatás, munkaruha, 3 hónap próbaidő után extra juttatások. Egy orvos kezdőfizetéséért.

A szóvivő szerint nem kell elfelejteni, hogy ezek az emberek napi 8 órában takarítják a Fővárost, ami tényleg az extrém sport kategóriába tartozik, és ezért elvárható, hogy megfelelő motivált bérezés is társuljon a munkavégzéshez.

Kár, hogy ezt a szemléletet csak a Főkefe tette magáévá, és mondjuk a kormányzat nem. Csak az általuk alkalmazott, maradjunk az orvosoknál, olyan ötletekben gondolkoznak, hogy a kezdő fizetés marad ennyi, de ne kelljen bizonyos ideig adót fizetni. Nem semmi. Ettől aztán tömegesen maradnának itthon a leendő orvosok. Igaz? Ezt nevezik motivációnak? Ne viccelj.

Arról már ne is beszéljünk, hogy a kormánytisztviselői szférában rengetegen dolgoznak úgy, hogy extra béremelést kapnak, mert a köztisztviselői életpálya modell nem biztosít nekik annyi fizetést, amennyi a minimálbér.

A 90 ezres tűzoltófizetést már meg se említsük, úgyis tele van velük a sajtó.

És ne beszéljünk a sok minimálbéres, vagy az alatti kuliról, aki kénytelen ennyiért is dolgozni, mert nincs más munkalehetőség.

Kár, hogy véges a keret, mert lenne egy-két millió ember, aki a jelenlegi munkahelye helyett is szívesebben lenne ennyi pénzért utcaseprő.

Fel hát mindenki! Előre egy tisztább és szebb Fővárosért! Igazán megéri.

 

süti beállítások módosítása