2011. május 4.

Demokráciában mindig a választói akarat érvényesül, vele szemben még parlamenti többség birtokában sem kormányozható egy ország. Medgyessy Péter megnyerte a 2002-es, Gyurcsány Ferenc a 2006-os választásokat, de egyetlen reformelképzelésüket sem tudták megvalósítani a társadalommal szemben.

Lázár János

forrás: www.fn.hu/belfold/20110428/lazar_sosem_magyarazkodom/

Már tegnap is ütögette a szöget a fejembe a fenti két mondat, de ma, hogy az Alkotmánybíróság kiosztott egy újabb tockost és Lázár János megint nem bírt a szájával, már kezdek megvilágosodni.

2011. május 6.

A Fidesz szerint az Alkotmánybíróság ma Magyarország érdekeivel ellentétes döntést hozott - reagált a párt frakcióvezetője a testület 98 százalékos különadó visszaható hatályát megsemmisítő döntésére.

...

... az új szabályozásról:

A szabályozás kiterjedne a volt parlamenti képviselőkre, volt polgármesterekre, a volt megyei közgyűlési elnökökre, és tisztségviselőkre, a közélet minden szereplőjére - tette hozzá. Elhangzott, hogy a végkielégítésekből eddig 1 milliárd 80 millió forint folyt be az adóhivatal kasszájába. A Fidesz kéri, hogy akik közéleti szereplőként" már fizettek, ne vegyék vissza a már befizetett összeget, vagy ha még nem fizették be, közcélra, a közösség érdekében" ajánlják fel.

Lázár János

forrás: www.fn.hu/belfold/20110506/fidesz_nem_adja_fel/

 Nem adja fel a Fidesz, de főleg nem Lázár János. Nehogymá egy Alkotmánybíróság mondja meg, hogy mi a jó Magyarországnak. Gyurcsány és Bajnai nem tudták megvalósítani a dolgaikat a társadalommal szemben, de egy Fidesznek, egy Lázár Jánosnak ez nem akadály.

Az Alkotmánybíróság "kihúzott" 1,5 milliárd forintot az állam zsebéből. De nem röhögtette ki magát. Két dolog miatt sem. Ha egyszer elmeszelte, akkor másodszor is, tehát következetes. Másodszor, ha elengedi a visszamenőleges jogszabályalkotást egyszer, akkor kiengedi a szellemet a palackból, és mindent meg lehetne visszamenőlegesen változtatni.

Nem mellékesen Lázár János ismét kinyilvánította, hogy az Alkotmánybíróság dillettánsok gyülekezete, mert csak az ország ellenében hozták meg a döntésüket.

A 1,5 milliárd meg megint csak a hergelés része. Tegnap bemutatták a 2011-es 100 leggazdagabb magyar című kiadványt. Az ő összvagyonuk 2000 milliárd (durván), ami a magyar államadósság elenyésző része. Az 1,5 milliárdot tehát észre sem veszi a magyar költségvetés. Vakításnak viszont jó. Habzó szájjal emlegetni, hogy pofátlan, meg mire föl?, de a személyes sértettségén kívül ez bolhafing. Aki meg bevallotta és befizette, az valószinű nem az volt, aki ellen a jogszabályt akarták hozni, hanem az éveket becsületesen végigdolgozó és a nyugdíjazásnál kicsit jóljáró szegény közszolgák.

Jólesik beléjük rúgni? Kedves Lázár János.

 

 

süti beállítások módosítása