Ismét konzultálunk

Címkék: vélemény politika közélet

2011.05.01. 16:51

Megint jönnek kopogtatnak. Talán a postás is kétszer csenget, mint álmában a villamos. És azt is remélem összekötik a kellemest a hasznossal. Egy költséggel küldik Magyarország Alaptörvényét és a Szociális Konzultációt. Legalább elvesz az éléből.

A Szociális Konzultációt már személyesen a miniszterelnök, egyes szám első személyben jegyzi. Az idézett link alatt megtekinthető a magas röptű május elsejei üzenet.Mindjárt az első mondatban odavág azoknak akik nem dolgoznak. Azoknak is akik dolgoznának, mert vannak olyanok is, de nincs rá lehetőségük, mert egyszerűen nincs munkalehetőség. Nehezen értik ezt meg abban a magasságban ahol a miniszterelnök úr és társai ülnek, de talán a Szociális Konzultációnak nevezett újabb bolhacirkusz több választ hoz, és esetleg el is jut hozzájuk. Akkor talán nem mondana olyanokat, hogy:

... és hisznek abban, hogy becsületes munkáért becsületes bért kaphatnak....

forrás: ua

Sajnos már nem nagyon hiszünk. A helyzet a valóságban azt mutatja, hogy aki napi nyolc órát dolgozik nem sokkal visz haza többet, mint aki inkább a szociális ellátásokra játszik. Egyszerűen nincs a becsületes munkának becsülete ma Magyarországon. Kár, hogy "a becsületes munkáért becsületes bért" csak hit kérdése. A valóság ettől messze van. Ráadásul megpendíti a rezsi kérdését is. Rezsi a kaja is? Mert lassan az is megfizethetetlen áron kapható. És ugye nem csak a gáz a rezsi, mert Magyarországon élek olyan emberek is akik nem használják. Ők bizony le vannak ...... Magasról.

Kedves Miniszterelnök Úr!

Remélem nem sértem meg e személyes hangú megszólítással, de hát mégiscsak Öntől személyesen jön az a kérdőív. Ha már egyszer Szociális Konzultáció, akkor kérem, hogy egy A/4-es lapot legalább tegyen mellé, hogy az esszékérdésekre is tudjunk megfelelő módon reagálni. És nem mellékesen, ha kérhetném egy felbélyegzett válaszborítékot is tegyen mellé. Ha az egyik irányú levelezést ki tudják fizetni, akkor már ne a kis pénzünkből kelljen a postások jutalmára áldozni. Az idei évben Ön és kormánya úgyis extraprofithoz juttatja őket.

Köszönettel

 

 

süti beállítások módosítása