Vlagyimir Bukovszkij a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét kapta. A kétpólusú világrend megbontásáért és a demokrácia előmozdításáért, valamint Magyarország szabadságának kivívásáért tett erőfeszítéseiért. Biztosan megérdemelte, nem vitatom. Orbán Viktor miniszterelnök is megmondta:

a kommunizmus volt a legnagyobb baj az emberiség történetében, és nem ünnepelhetjük eléggé, hogy véget ért

forrás: fidesz.hu

Természetesen a kitüntetett is felszólalt.

a jó kormány feladata nem az, hogy elhozza a földi paradicsomot, hanem az, hogy megakadályozza, hogy pokollá váljon életünk

forrás: ua

Nem tudom, hogy mindenki azt hallotta-e ki ebből a mondatból, amit jelent. A mai helyzetben, mikor a fülkeforradalom nevében egy nagy csomó dolgot egyszerűen letolnak az ember torkán, azzal a felkiáltással, hogy  mi akartuk, érdekesen hangzik ez a mondat. Remélem minden résztvevő, úgy Orbán Viktor, mint Schmitt Pál is meghallotta a mondanivaló lényegét.

Egyenlőre ez a kormány a földi paradicsom elhozásával foglalatoskodik. Fordítani kéne a dolgokon, és akkor nem kellene megmagyarázni, hogy olyan szabályozókat alkotnak amivel mindenki jól jár. Egyszerűen megéreznénk. Nem?

Mennyivel jobb érzés lenne megtapasztalni azt, hogy jobb, mint figyelni, hogy mit rángatnak elő megint a hajánál fogva az én érdekemben, az én nevemben, mindenki nevében.

Meg kéne szívelni Bukovszkij tanácsát. Hosszú távon bejön.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása