"Hölggggggggyeim és Urrrrrrrrraim!

Itt látható a fantasztikus világszám! Fejétől a farkáig két méter! Farkától a fejéig két méter. Retttttttttttenetes négyméteres vadállat.

Ez jutott eszembe először, mikor olvastam a Magyar Nemzet cikkét. Nagy nemzeti vállalkozás a Nemzeti Konzultáció. A Magyar Postának esetleg. Egyébként nem nevezhető Nemzeti Konzultációnak, mikor az előre belőtt kérdésekre a válaszadók 11%-a adott választ. Ezt egyébként Szájer József is elismeri, mégis rettenetes nagy sikernek állítja be a demokrácia ilyen jellegű kiterjesztését.

A kiértékelésbe aztán már nem tudta megtagadni a Párt szavát. Nem tetszik a kiskorúak után járó szavazati jog? Jól van! De azért ne vegyük le a témát a napirendről. Kis altatás után úgyis átmegy a szokásos önálló képviselői indítványként, a választójogi törvény tárgyalásakor. Csak akkor miért csinálnak úgy, mintha ez a kérdőív bármit is befolyásolna? Egyszer. Másodszor Mitől Nemzeti Konzultáció az, amikor egy 65 oldalas dokumentum elfogadása tizenegynéhány kérdés kiscsoportos megválaszolásától legitim. Tudom, attól a 2/3-tól ami nem az, de a jogászok tömkelegéből álló Fidesz mindig is hadilábon állt a matekkal. Azért mentek jogásznak, annak idején.

Szájer József akkora sikernek értékelte a levelezősdit, hogy szerinte ez a jövő konzultációja. Ettől aztán mindenki jól jár. Különösen a Posta. Lesz bevétel dögivel. Nem kell ide népszavazásosdi, meg aláírásgyűjtés, meg ilyen balliberális baromságok. Ki kell küldeni az előre meghatározott kérdéssort, aztán ennyi. Hogy ki és mit válaszol az másodlagos, mert senkit nem érdekel.

süti beállítások módosítása