Pártfegyelem

2011.03.19. 19:57

Nem lehet panasz a pártfegyelemre Fidesz oldalon. Mindenki egyformákat mond. Egyforma marhaságokat. Az a veszélyes, hogy el is hiszik, amit mondanak. Sőt! Mosolyognak hozzá.

Van ugye a hódmezővásárhelyi polgármester úr átalakított reklámszlogenje:

"aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér"

forrás: origo.hu

Ez a sörreklámból jövő "Annyi az életed, amennyit beletöltesz!" nagyképű, arrogáns változata. Már az Audi kapcsán is dobálta a sulykot, de tud ő még messzebbre is menni. Úgy látszik megteheti, mert hagyják neki. Majd lesz megint egy kis ejnye-bejnye, de szigorúan zárt ajtók mögött.

Azt még nem értettem, hogy miért akarja a fiát egy húsz évvel idősebb nőhöz adni, de biztosan meg lesz ez is magyarázva.

Lázár János a hangfelvétel szerint ezután még arról is beszélt, hogy aki ügyesen manőverezett az elmúlt évek árfolyamingadozásai közepette, az jól is járhatott - egyben reményét fejezte ki, hogy a családfő ügyessége következtében a kisfia húsz év múlva "jó partinak" fog számítani a hódmezővásárhelyi lányos anyák körében.

forrás: ua.

Nem sok fogalma van a mai magyar valóságról.

Nézzük a másik elrugaszkodottat. Gál András Levente a KIM (Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium) közigazgatási államtitkára a mai nyílt napon édesgette magához a tudatlan fiatalokat. Mondott nekik mindenféle mézes-mázos szavakat, mint vasorrú bába Juliskáéknak. Szándékosan nem mondatokat írtam, mert azok között van összefüggés. Itt nehéz felfedezni, inkább ellentmondások tömkelege jellemzi a mondanivalóját.

....a közigazgatás reformját tartalmazó Magyary Program jelmondata: "a haza üdvére és a köz szolgálatában".

...."a hivatalnokok cinizmusa talán a kelleténél is nagyobb volt", ezért vissza kell hozni azt a - például a honvédségnél meglévő - mentalitást, hogy "én a hazát szolgálom"

forrás: fidesz.hu

 Eddig is szolgáltak a közszolgák és annak is voltak tekintve. Szolgának, szolgabérért. Rabszolgabérért. Mindenki rajtuk verte el a port. Az ügyfélnek cinikus, a kormánynak korrupt, a vállalkozónak akadály, az ügyvédnek préda. Mégis mindegyik hozzájuk fordul, ha baj van és elvárja, hogy mosolyogva legyen kiszolgálva, miközben a kést forgatják a hátában. Most még rugdossák őket, de ha az élelmesebbje megunja összekaphatja magát mindenki, mert csak az "alja" marad.

A következő két mondat meg homlokegyenest üti egymást:

Az államtitkár hangsúlyozta, a közigazgatás személyzeti oldalán is a nyitottság a cél: szakítani akarnak azzal a gyakorlattal, amely szerint az az ideális köztisztviselő, aki a diplomától a nyugdíjig "ugyanabban a szobában, ugyanazon aranyhal meg páfrány mellett ül", és ha még hibázik, sem lehet elküldeni. Váltani kell ezzel a paradigmával, így ugyanis nem lehet hatékony tevékenységet folytatni - emelte ki, hozzátéve ugyanakkor, hogy azt az ügyintézőt, akinek az említett életpálya az álma, meg kell becsülni, de például egy kodifikátor vagy egy nemzetközi diplomata életkarrierjéhez a piacon, illetve a külföldön szerzett tapasztalat is hozzátartozik.

forrás: ua.

Most akkor jó, hogy diplomától a sírig, mert a nyugdíjat kevés éri meg, vagy nem jó? Meg lesz becsülve, vagy továbbra is szolga marad? Elérik végre, hogy megtartó erő lesz a megbecsülés anyagilag és erkölcsileg, vagy maradnak a hangzatos, de üres szavak? Elmondják-e a fiataloknak, hogy a belépéstől kezdve folyamatos megfigyelés alatt tartják őket? A saját engedélyükkel? Kitéve az összes ismerősüket és kapcsolatukat annak, hogy utólag értesítik arról, hogy titkosszolgálati módszerekkel megfigyelték. Őt és a családját, kapcsolatait, szeretőjét ect... Elmondják ezeket is a mézesmadzag húzó meetingeken? Nem hinném. Mint ahogy azt sem, hogy feltünt akárkinek is a hallgatóság köreiben, hogy egyik mondatával a másikat üti az államtitkár úr.

A pártfegyelem kötelez. Marhaságokat, a világtól elrugaszkodott dolgokat mondanak, miközben jópofának hiszik magukat.

 

 

süti beállítások módosítása