Nem járnak rosszabbul a veszélyeztetett terhes nők a táppénzrendszer megváltoztatásával - mondta a miniszterelnök szóvivője

forrás: ma.hu

Kifejtette: a bruttó 290 ezer forint alatt kereső veszélyeztetett terhes nők a táppénzzel még jobban is járnak, mint a korábbi rendszerben a betegszabadsággal, hiszen a táppénz után nem kell járulékot fizetni.

Azok pedig - folytatta -, akik bruttó 290 ezer forintnál többet keresnek, az arányos, minden idők legalacsonyabb kulcsával dolgozó, és a gyermeknevelés költségeit elismerő adórendszer miatt járnak szintén jobban.

forrás: ua.

Megint mindenki jól jár. Már, ha veszélyeztetett terhes és nő. Nem bántom őket, ez távol álljon tőlem, van úgyis elég bajuk. Az viszont felháborít, hogy Szijjártó Péter megint úgy állítja be a sajtó kockás papíron kiszámolt valóságát, mint az egykulcsos adórendszernél. Végigharsogta az egész januárt, hogy tessék jóljártnak érezni magát mindenkinek, mert a NER biztosítja, hogy mindenki jól jár. Aztán február 5-15 között, mikor az első fizetési cetlik az emberek (zemberek) kezébe kerültek és volt nagy hű, meg há, hogy ezek bizony ugyanúgy hazudnak, mint a nagymultú elődök, létrehoztak egy Bérmonitoring Bizottságot. Azóta sem hallottuk, hogy lett volna bármilyen eredménye is, de valakik jó pénzért bérmonitoringolnak.

Most megint kiderült, előre(!), hogy itt aztán mindenki jól jár. Nem tudom mi lesz az új monitoring bizottság neve, de kíváncsian várom.

 

 

süti beállítások módosítása