Megörültem a cikknek.

Mikorra esik? Ünnepek, tavaszi szünet, óraátállítás 2011 tavaszán

Ha lusta valaki linkelni, akkor íme a lényeg:

2011. március 14., hétfő, 10:46
Szerző: hvg.hu


Címkék: tavaszi szünet; ünnep; tavasz; óraátállítás; óraátállítás 2011; óraátállítás 2011 tavasz;


2011-ben nincs szerencsénk a négynapos ünnepeket illetően, csak a mostani március 15-e és a távoli november elseje körül lesz négynapos hétvége.

 
 

Március 15-e idén keddre esik, ezért a megelőző hétfő pihenőnap, így négy napos hétvégének örülhetünk. A hétfői pihenőnapot április 19-én, szombaton dolgozzák le a legtöbb munkahelyen. A következő tavaszi munkaszüneti nap, május elseje ezúttal vasárnapra esik.

A tavaszi szünet hagyományosan a húsvéthoz kötődik, idén sem lesz ez másként. Az utolsó tanítási nap a diákoknak április 20., szerda, az első pedig a következő hét szerdája, 27-e, vagyis a tavaszi szünet idén mindössze hatnapos lesz.

Húsvét 2011-ben április végére esik: nagypéntek nálunk nem munkaszüneti nap, húsvét vasárnapja április 25-re, hétfője pedig 26-ra esik. Már nem a tavaszi időszakhoz tartozik szorosan, de a húsvéthoz kötődik pünkösd hétfő is, ezúttal június 13-án.

Fotó: AP

Nyári időszámítás

Csillagászati értelemben csak március 21-e után, a tavaszi napéjegyenlőségtől számítva beszélünk tavaszról. Ez a nap idén vasárnapra esik, így március 21-én, hajnalban kell az órát, a nyári időszámításnak megfelelően kettőről három órára állítani. Idén a téli időszámításra október 30-án térünk majd vissza.

Ha ez alapján töltöd ki a naptáradban a tennivalókat, akkor mindenről lecsúszol ebben a tavaszban.

Először is a mai pihenőnapot most szombaton, azaz március 19-n kell ledolgozni, mert április 19-e az kedd.

A húsvét az idén április 24-e vasárnap és 25-e hétfő. Április 26-n már a legrészegebb locsoló sem járja az rokonokat, hanem a kertek alatt sunnyog haza a detoxból. Azt jól írták, hogy április 20-a és 27-e szerdára esik, de akkor hogy eshet hétfőre 26-a?

A pünkösdöt sikerült eltalálni, de az óraállítással megint vannak gondok.

Március 21-e hétfő. Nem hiszem, hogy hét közben állítjuk az órát.

 

süti beállítások módosítása