Évek óta kongatják a vészharangot, megjegyzem jogosan, hogy szép fokozatosan fogy a magyar nép. Ezzel párhuzamosan fogy a választópolgár. Komoly probléma ez a regnáló kormány számára, de nem ők lennének, ha nem találnának rá megoldást. Sőt megoldásokat.

Nem bízzák a véletlenre a jövő alakulását, hiszen a kisebb parlamentbe minél több magukfajtát szeretnének látni. Emlékszünk még a régi szlogenre? "Mindenki hozzon magával még egy embert!" Nem volt ez olyan régen. Akkor kicsit faramucinak tűnt. Most itt a megoldás. Családi szavazati jog. Az indoklása az első, ami miatt kicsit erőltetettre sikerült a dolog:

Kósa Lajos közölte, támogatja e jog bevezetését. Utalt arra, hogy a mintegy tízmilliós lélekszámú Magyarországon jelenleg csak 8 millió embernek van választójoga, így kétmillióan még a törvényes képviselőjükön keresztül sem tudnak beleszólni az ország irányításába.

A Fidesz alelnöke szerint ugyanakkor a családi szavazati jog bevezetésével elejét lehetne venni annak, hogy a jövőnkről túlnyomó részben az idősebb generációk döntsenek, miközben a legnagyobb terhet a középgenerációk cipelik a hátukon.

forrás: www.fidesz.hu/index.php

Jól megfogtuk a hajánál a dolgot, aztán már rángatjuk is kifelé. Az indoklás két mondata homlokegyenest üti egymást. Az elsőben a gyerekek szavazati jogával, vagyis annak hiányával indokolja a bevezetést, a másodikat meg nem is lehet értelmezni szavazati jog szempontjából. Úgy fest, mintha a terheket viselő középgenerációknak nem lenne szavazati joga, vagy az idősebb generációknak több lenne. Természetesen nem áll meg itt a hülyeség turbózása.

Azt hangoztatta, hogy ezzel a lépéssel a fiatalabb családos rétegeket szeretnék politikailag motiváltabbá tenni. ...

...Jelezte azt is, hogy a bevezetendő jog valójában két szavazatot jelentene a gyakorlatban: egy listára és egy egyéni képviselőre adható voksot. A jogot e két szavazathoz pedig az anyák kapnák meg, függetlenül attól, hány kiskorú gyermekük van.

forrás:www.fidesz.hu/index.php

Csak a nők és csak akiknek kiskorú gyerekük van. Hogy is van ez? A gyerekem 18 éves koráig az anyja kétszer annyit ér, mint az apja? Ha kétszer annyit ér, akkor kétszer annyit is keres és kétszer annyit is adózik? Ha a gyerek elmúlt 18 éves, akkor lesz csak egyenrangú állampolgár, vagy már csak másodlagos állampolgár lesz? A választási rendszert teljesen átszabják és a listás szavazati jog csak az "extráknak" jár?

Ehhez a kérdéskörhöz szervesen kapcsolódik a másik megoldás is. Az új magyar állampolgárok szavazati joga. Ismét elhangzott a bűvös mondat, ami miatt ez nem tekinthető kérdésnek, mármint a szavazati jog:

"nincs A és B kategóriájú  állampolgár"

forrás: magyarsag.mti.hu/hirek/535288/semjen_a_nemzetpolitika_a_kormany_politikajanak_sarokkove

Ha a két kérdéskört összekapcsoljuk, akkor az derül ki, hogy a listára több szavazati jog fog járni, mint az egyénire. Ha nincs A és B kategóriájú állampolgár, akkor a családi szavazati jog az "új" magyar állampolgárokra is vonatkozni fog. Gondolom én.

 Lesz itt annyi szavazati jog, hogy a kisebb létszámú parlamentben akár a 4/3-os arány is elérhető. A mosoly nem is fog ráférni Szijjártó Péter arcára. Csak azt nem tudom, hogy a kudarcokat kire fogják majd akkor.

 

süti beállítások módosítása