A kormánytisztviselők indoklás nélküli felmentéséről hozott alkotmánybírósági ítéletről az államtitkár elmondta szakítani szerettek volna a korábbi gyakorlattal, miszerint felmenthetetlenek voltak a tisztviselők. Úgy gondoltuk nem álszent indokkal távolítjuk el őket - tette hozzá. A döntést tiszteletben tartjuk, de nem vagyunk kötelezve az egy évvel ezelőtti szabályhoz való visszatéréshez - jelentette ki Rétvári.

Június 1-ig elkészül a könnyített felmentés új szabályozása - hangsúlyozta a politikus.

forrás: www.fidesz.hu/index.php

Az indoklás nélküli felmentést semmisítette meg az Alkotmánybíróság, de "nem vagyunk kötelezve az egy évvel ezelőtti szabályhoz való visszatéréshez". Ezért ki kell dolgozni a könnyített felmentés szabályozását.

Az indoklás nélkülihez képest könnyítenek? Mert nem kell visszatérni az egy évvel ezelőtti szabályozáshoz.

Mindezt ahhoz képest, hogy Navracsics Tibor valamikor szeptember végén (Még nyílnak a völgyben a kerti virágok...) azt mondta, hogy nem lesz elbocsájtás a kormányzati szférában, csak átszervezés. Ehhez képest már elbocsájtási hullámról beszélnek, mert a Kormányhivatalokba való folyamatos beintegrálódás(?) a vidéki hivatalokban munkaerőtöbbletet generált!

A folyamatos beintegrálódás után azért van kérdőjel, mert nem folyamatos. Egy tollvonással beintegráltak 14 ágazatot egy akolba január 1-el. Mostanra csak az derült ki, hogy ezt nem lehet egy tollvonással elintézni.

Igaz, hogy Matolcsyné férje ugyanazokban a napokban (szintén szeptember végén) azt mondta, hogy nem kell félni az állami szférából kikerülőknek, mert az egymillió munkahely megteremtése szinte vákuumként fogja őket felszippantani. Csak ezek a munkahelyek nem akarnak teremtődni.

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása