A másik oldal

2011.02.20. 16:03

Nem mondom, hogy meglepődtem, inkább rezignáltan vettem tudomásul, hogy a hülyeség pártfüggetlen. Teljesen mindegy, hogy melyik oldal politikusa áll ki a pulpitusra, képes összefüggő hülyeségeket előadni. Szemrebbenés nélkül. Most éppen Gyurcsány Ferenc ragadtatta el magát. Tartott egy úgynevezett évértékelőt. Azért mondom, hogy úgynevezett, mert nem az volt. Ez sem, a másik sem. Nem értékelt semmit, mert egy normális értékeléstől elvárható az objektivitás. Erről szó sincs. Repkednek a hüllők és a kétéltűek, megy az egymásra mutogatás és a másik oldal fikázása. Izomból. Nem is érdemes több szót vesztegetni erre a mondanivalójára.

Van itt más. Az, amiről házon belül kellene beszélni, mert így nem lesz normális ellenzéke a mostani kormánynak. Következőt találta mondani Gyurcsány Ferenc:

"Nem szakítunk, hanem átalakítunk, nem új pártot alapítunk, hanem az MSZP-ből csinálunk új pártot. Baloldali pártot, demokratikus pártot, erkölcsös pártot, hazafias, európai pártot."

forrás: inforadio.hu

Van ezzel egy kis probléma. Gyurcsány Ferenc neve sehol nem szerepel az Mszp vezetőségében.

Vezetőink

 

Nem mondom, hogy nem azért tart itt az Mszp, ahol tart, mert a fenti névsor csupa feddhetetlen és nem lejáratott név. Sőt, ha szerepelne ebben a névsorban még Gyurcsány Ferenc is, az sem emelne a színvonalon. Azt nem értem, hogy egy, a Párt összetétele szempontjából, sokadik vonalas politikus, aki ráadásul az élről küzdötte le magát, milyen alapon akarja faragni az Mszp-t? Megtette már! Faragott rajta annyit, hogy most is ezt nyögi a párt. Folyamatosan zsugorodik, annak ellenére, hogy egyre többen csalódnak a másik oldalban is. Sajnos olyan tutyi-mutyi módon politizálnak, hogy nem tudják felszippantani az elpártolókat. Nem Gyurcsánynak kellene 2012-re kifaragni az új pártot, mert ő már lejáratta magát. Ha a baloldal nem így gondolja, akkor jobb ha most lehúzzák a rolót. Olcsóbb lenne mindenkinek.

És most nézzük egy kicsit magát az előadást. Mármint képileg.

Megint valami új. Az újat felépíteni pedig a régi helyére lehet. Oda, ahol a régi le van rombolva. Éppen most romboltak le mindent, és építjük az újat. Megint építsünk? Megint a nulláról kezdjünk? Építsünk egy új köztársaságot, Miért? Építkeztünk mi már eleget, és szeretnénk már egy befejezett, de legalább egy szerkezetkész állapotot látni. Miért kell mindig a tető fölrakása előtt eldózerolni mindent?

Gyurcsány mögött párhuzamosan állnak a zászlók. Át lehet látni közöttük. Látható a világ mögötte, nem úgy, mint Orbán mögött az összeborított zászlók. Sajnos a dizájner csak egy oldalról szemlézte a művét.Ha a másik oldalról nézzük a pulpitust, akkor bizony Ferenc testvár a rácsok mögött van. A párhuzamos zászlórudak akár stilizált börtönablaknak is tekinthetők. Az a kérdés ki melyik oldalán áll a rácsnak. A világ látható a rácsok rúdjai között. Bentről a kinti világ, kintről a benti világ. Ki-ki eldöntheti, hogy hol szeretné látni Gyurcsányt.

Kiváncsi leszek, hogy Bajnai Gordon, Medgyessy Péter vagy Boross Péter mikor tart évértékelőt. Ők sem sorolhatók egyik párt vezető arcának sem, de van bennük valami közös. Miniszterelnökök voltak.

És csak ennyi.

 

 

süti beállítások módosítása