Lassan a másik is. Azt hittem, hogy Selmeczi Gabriella már nem tud fokozni. Dehogynem!

“A zsaroláson mindig mosolygok” - reagált egy kérdésre válaszolva a miniszterelnöki megbízott. “Miféle zsarolás az, amikor azt mondják a >>zsarolt félnek<<, hogy amennyiben van reálhozamod, az kiveheted? De nem elég, hogy kiveheted, nem kell utána sem adót, sem járulékot fizetni. Vagy milyen zsarolás az, ha azt mondjuk, hogy ha visszajössz az állami rendszerbe, a magánpénztárnál keletkezett veszteségedet kipótoljuk?”

forrás: gazdasag.ma.hu/tart/cikk/c/0/88083/1/gazdasag/Selmeczi_A_zsarolason_mindig_mosolygok

Egyébként is mindig mosolyog. Mint egy babaarcú gyilkos. Mert az nem zsarolás, hogyha nem lépsz vissza, akkor is fizetsz, csak azért nem jár még a ló hátsó lába közötti nemesebb szerv sem. Lapozni kellett volna a jogszabályban egyet Gabikám! A meglepetés része ott következik.

“Erről még keveset beszéltünk, nem is szeretnék előre futni. De vannak olyan elképzeléseink, hogy az állami nyugdíjrendszerben is lehetne önkéntes megtakarítást indítani. Ha valaki többet fizet a kötelezőn felül az állami nyugdíjkasszába, miért ne kaphatna majd az államtól is különböző juttatásokat”

forrás: ugyanaz

Na ezt mi úgy hívjuk, hogy rá lett csurgatva a méz a szaros madzagra.

Az aki többet fizet az állami rendszerbe, klinikai eset. A feneketlen kútba dobálni a pénzt, és várni a csodát, hogy majd eljön a Kánaán erős naívságra vall. Most is csak Szijjártó Péter garantálja a nyugdíjakat, abban meg amúgy sem hiszünk töretlenül.

süti beállítások módosítása