Az arc

2011.02.03. 10:11

Mindig is tudtuk, hogy nagy arca van, azt is, hogy igen vastag bőr van rajta ami mindent elbír.

A mostani nyilatkozata azt hiszem mindent felülír.

A nemzeti konzultáción mindenki lehetőséget kap arra, hogy elmondja véleményét Magyarország új és végleges alkotmányáról - mondta a miniszterelnök szóvivője.

forrás: www.fidesz.hu/index.php

Nem arról van szó, hogy mindenki elmondhatja a véleményét, mert ez a parasztvakítás része. Veszel egy fél kiló sárgaborsót és feldobálod a falra, annak is annyi értelme van, mint hozzászólni az alkotmányozáshoz. Egyszer azért, mert nem értünk hozzá. Ők sem, de mi legalább beismerjük. A másik ok az, hogy még soha nem vették figyelembe azt, amit mi innen lentről mondunk.

Az új alkotmányról sincs szó, mert azt tudjuk, hogy lesz. Ha tetszik, ha nem. Mitől kerülne be egyébként Orbán Viktor a történelemkönyvekbe. Az ükunokám már tanulni fog róla és alkotmányozóként egy napon fogják említeni I. (Szent) Istvánnal. A foglalkozás máris elérte célját. A nép meg éljenez!

A végleges. Na ez kiverte a biztosítékot. Az elmúlt félév nyolc alkotmánymódosítása után, amivel ugye a saját arcára szabta a jogszabályt a Fidesz, elmondható, hogy távolról sem lesz végleges ez az alkotmány. Mi lesz, ha meg változik valamelyik állandónak hitt prioritás? Mi lesz, ha új személyre szabott "Lex"-eket kell létrehozni, de ahhoz az alaptörvényt is módosítani kell? És ez csak az elkövetkezendő 3-4 év kérdése.

Mitől olyan rettenetesen biztos Szijjártó Péter abban, hogy mikor a Nap kihuny, pármillió év múlva, még mindig ez az alkotmány lesz érvényben. Nincs itt kőbe vésve semmi, és hiába is lenne mert azt is átírnák.

Vegyél vissza az arcból Péter. Szerénység. Nagy erény!

süti beállítások módosítása