Van itt lóvé!

Címkék: vélemény politika közélet

2011.01.30. 18:00

Kifizeti a kormány az önkormányzatok működési hiteleit - ezt a Belügyminisztérium államtitkára jelentette be. Tállai András elmondta: a 2011-es költségvetésben 31 milliárd forintot különítettek el a működési nehézségekkel küzdő önkormányzatok egyedi támogatására.

(forrás:www.hirtv.hu/gazdasag/)

Tudjuk, hogy minden baj okozója az elmúlt nyolc év. Ez nem kérdés, ezt halljuk nap, mint nap. És még fogjuk hallani évekig. A szocialista-liberális nemzetáruló kormányzat tehet mindenről ami rossz, és a nemzeti fényességes kormányzat tehet mindenről, ami jó. Csak van itt egy kis probléma.

Az elmúlt nyolc évből négy évig az önkormányzatok nagy részének élén a jelenlegi kormányzó erőt adó párt(ok) színeiben induló polgármesterek regnáltak. Hiszen a 2006-os őszi "sajnálatos események" után a Fidesz olyan arányú győzelmet aratott az önkormányzati választásokon, hogy lemondásra szólították fel (felszólítanak a lemondásra, tetszik) az akkori kormányt.

A működési hitelek egy része tehát az elmúlt négy évben keletkezett, amikor a saját embereik igazgatták az ügyeket. Nem kell persze a rizsa, hogy ellenszélben dolgoztak, meg nem volt mit a tejbe aprítani, mert a jobboldali vezetésű városok is fejlődtek. Ha nem így lett volna, minden előző polgármester mehetett volna a süllyesztőbe, mint Meggyes Tamás.

A történet röviden arról szól, hogy amit a komák elherdáltak, azt most konszolidáljuk, közben a sok kis független patkányt a falvak éléről eltüntetjük. Lesz egy községi elöljáró, aki egyszemélyi vezetője lesz a közösségnek, hiszen a tervek szerint azonos jogköre lesz, mint most a polgármester-képviselő testület kombónak. Egy nagy csomó gondot és pénzt megspórolunk.

Nem rossz ötlet az, hogy nem kell minden porfészekbe polgármester, meg képviselő testület, meg bizottságok, meg jegyző, meg titkár, meg titkárnő és még plusz Mari néni. Más normális demokráciákban sincs egy tíz lekes faluban egy komplett államigazgatási apparátus. Van egy elöljáró, TÁRSADALMI MEGBÍZATÁSBAN, akinek az a megtiszteltetés, hogy csinálhatja, és kész.

Csak már megint a tálalás, hogy rendbe rakjuk, meg kifizetjük (a mi pénzünkből).

süti beállítások módosítása