Idézném Simon Gábort az Mszp választmányi elnökét:

„a vita ma […] arról szól, ami számunkra ma a legfontosabb: ennek a politikai közösségnek a megújításáról és a jövőjéről”

Az igazi halált az jelenti, hogy a szellemi pezsgést Lendvai Ildikó indítja el. Még mindig. Szomorú, hogy a megújulást úgy próbálják elérni, hogy nem tűnnek el azok az arcok a süllyesztőbe, akik ezt a jelentős eróziót okozták.

A halálos fejlövések sorozata ezzel nem fejeződik be, mert szinte könnyek között hiányolták Gyurcsányt. Tudjuk, hogy tud valamit. Valami olyat, amitől nem tudják, de inkább nem merik elengedni. Profi módon kihasználja. Már nem csak az a hír, ha valahol ott van, hanem az is, ha nem jelenik meg. Szinte Gábor Zsazsai szintre fejlesztette a politikai celebséget. Sajnos az Mszp addig nem tud megújulni, sőt hihető dolgokat sem tenni, amíg görcsösen ragaszkodik hiteltelenné vált ex-vezéréhez. Horn Gyula is attól volt sikeres, hogy el tudta engedni Kádár kezét, és nem akarta visszahozni azt a rendszert. Az Mszp-nek ki kellene söpörni azt a gárdát, aki ide juttatta. Névtelen, de hiteles "senkikkel" kellene elkezdeni egy igazi stratégia felépítését, ami meghozhatja a gyümölcsét a következő választásokra.

Nem olyan ötletekre van szükség, mint amit nyugdíjügyben tesznek, hogy majd "ha pártja kormányra kerül, „ezt a méltánytalanságot orvosolja”." Ez egy baromság, és nem is ezt várja az, akinek tele van a hócipője a mostani rendszerrel. Nem azt várja senki, hogy ping-pongozzanak vele. Majd, ha egyszer oda kerülünk, akkor visszacsináljuk. Persze, megint a mi pénzünkből, a mi kárunkra. Ökörség. A "mindent elutasítunk, amit a másik oldal csinál", féle Fideszes politika sem azért hozta meg a gyümölcsét, mert jó lett volna. Baromság volt. A győzelem annak a gárdának szólt, aki ma szellemi pezsgést vízionál a baloldalon.

A fiatal, szürke eminenciások, akik e szellemi tőkét a háttérből hozzárakták az eddigiekhez, de még nem mocskolták be a nevüket és a kezüket, most lépjenek az első sorba és takarítsák el a szemetet az útból. Még nem késő!

süti beállítások módosítása