Röviden így foglalhatnánk össze az alkotmány vitája körül kialakulóban lévő bolhacirkusz legújabb fejleményeit.

Csak a címet és a cikk összefoglaló bevezetőjét emelem be idézetként, a többit el lehet olvasni linkelés után:

„Erre a hónapra mondjanak le pénzükről az MSZP-s képviselők”
2011. január 28. 18:14
 

 
MNO - PL
A Fidesz továbbra is várja az MSZP-t az új alkotmány parlamenti vitájába – közölte pénteken az MTI-vel Gulyás Gergely, a kormánypárt országgyűlési képviselője, hozzátéve: a Fidesz azt javasolja a szocialistáknak, hogy ha végül nem vesznek részt a vitában, mondjanak le fizetésükről arra a bő egy hónapra. (forrás: mno.hu)

Persze a politikai amnézia teszi biztosan, hogy úgy gondolják, öt hétre ne kapjanak fizetést az Mszp-s képviselők. 2006 ősze után rendszeressé váltak a népvándorlások a Parlamentben. Ha bizonyos GYF szólásra emelkedett, akkor egy képviselőcsoport rendezetlen sorokban vonulva elindult a büfé irányába, tisztelet a kivételnek. Az is csak egy ember, a frakcióvezető.

Ha már populisták vagyunk, akkor az elmúlt négy év büfében töltött idejére eső fizetést legyenek szívesek visszautalni az államkasszába. Sokat javítana a megítélésen, hiszen ezt a pénzt is lehetne adósságcsökkentésre fordítani. Mint a nyugdíjvagyont. Akkor nem csak mi vennénk ki a részünket ebből, hanem a tisztelt képviselő hölgyek/urak.

Ez lenne ám az egyenlő közteherviselés!

süti beállítások módosítása