Ezt azért írásban kérném

2011.01.25. 19:31

Szijjártó: a kormány garantálja a nyugdíjakat

Kedves Péter!

Remélem nem sértődsz meg a személyes hangvételért, de muszáj írnom Neked. Mostanában úgyis komoly levelezés folyik a Kormány és a lakosság különböző rétegei között. Gondoltam jó lenne, ha néha kapnátok egy-két viszonválaszt is. Tudom, hogy a nyugdíjasoknak küldött kérdőívre legalább egymillió válasz érkezett, szerintetek, de ezt mi csak a forradalmi lendület túlzásának tekintjük. A nagy kapkodásban természetesen elnézhető, hogy egy nullával többre taksáltátok a válaszok számát, de oda se neki.

Mint magán-nyugdíj pénztári tag kaptam nemrégiben Tőletek levelet. Jobban mondva a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól, akik a saját költségükön reklámozták, hogy milyen szerencsés vagyok, ha őket választom. Tudom, hogy ez is az én kis adóforintomból ment, de mégsem a Ti pártkasszátokat terheli. A NER ennyit elbír. Semmit nem kell tennem, csak a számat tátva várni, hogy a sült galamb belerepüljön. Nem is emlékszem rá, hogy mikor volt utoljára ilyen jó dolgom. Nem is panaszkodni akarok, csak.

Ha már annyit leveleztünk, gondolom nem esne nehezetekre, hogy a fenti kijelentést írásban is megkapjuk. Csak a rend kedvéért.

A jelenlegi tendencia szerint nekem legalább 23 évet kell dolgoznom a jól megérdemelt nyugdíjig. Élhetnék közhelyekkel, hogy addig rengeteg víz lefolyik még a Dunán, de nem teszem. A jelenlegi tendencia szerint ugyanis vajmi kevés esélyem van a nyugdíj megérésére. Mármint élve. De azért mégis szeretném látni írásban. Hátha valami szerencsés véletlen folytán mégis nyugdíjas leszek. Te akkor még javában húzod az igát, hiszen még 10 kemény éved lesz a nyugdíjig. Nem kell, hogy Orbán Viktor írja alá, megelégszem a Te aláírásoddal is. Legalább számon tudom kérni rajtad. Igaz remegő kezekkel, de az orrod alá dörgölhetem, ha mégsem lesz egy peták sem abban a nyugdíjkasszában.

Mi itt a végeken őszinte örömmel olvassuk soraidat a garanciáról, csak olyan messze még a cél. Csak egy kis fecni, mint a békekölcsönökről. Mégiscsak megnyugtatóbban telnének dolgos hétköznapjaink, és bearanyozná napunkat, ha reggel felkelve a Házi Áldás mellett a Te általad írt Garancialevél nézne vissza ránk az ágy fölül.

Maradok tisztelettel:

Egy reménybeli nyugdíjas

süti beállítások módosítása