„Az európai politikában is vannak pártok, és nem feltétlenül a tények befolyásolják a működésüket, hanem hátsó érdekek”

Még jó, hogy nálunk nincs ilyesmi. A távoli Európában viszont mit meg nem engednek maguknak bizonyos érdekcsoportok. Olyan szinten beleavatkoznak a politikába, hogy a tények már szinte eltörpülnek a politikai csatározásokban. Egész pártok vannak különböző érdekcsoportok kezében, akiknek most természetesen az a dolguk, hogy beledöngöljék azt a szegény véráztatta, romokban heverő országot a sárba.

Mert nálunk nem az érdekcsoportok befolyásolják a politikai pártokat. Nem ám. Csak az istenadta nép érdeke. Nem azért vannak ők a hatalomban, hogy jól érezzék magukat, hanem azért, hogy nekünk itt lenn a bányában jobb legyen. Tudják ők ezt nagyon jól. Tessék meghallgatni Szíjjártó Péter bármelyik nyilatkozatát. Fél Európa besárgul az irigységtől, hogy milyen jó nekünk itt Magyarországon. Sikerült végre egy olyan kormányt elérnünk, aki nem az önös érdekek, hanem csakis a közösségi értékek mentén politizál.

De lehet úgy is értelmezni, hogy úgy, mint nálunk, az európai politikában is vannak pártok, és nem feltétlenül a tények befolyásolják a működésüket, hanem a hátsó érdekek. Így, név nélkül. Mindenki eldöntheti, hogy a független testület élén lévő, független, ciklusokon átívelő vezető kire gondolt éppen. A szabad fantáziára van bízva. A gondolatokat nem lehet itt cenzúrázni, kérem szépen. Az "is" szócskával ráadásul nem is tudhatjuk, hogy kibe bökött éppen. Taktikusan elvárja, hogy akinek nem inge, az miért öltözködik. Bárki reagál a következő mondatra, csak gyanús lehet.

süti beállítások módosítása