Készül Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök helyettes lovasszobra. Legalábbis Kárpátalján és a Vajdaságban biztosan.

A kettős állampolgárság megszerzésével ugyanis uniós állampolgárságot nyernek a nem uniós államokban élő magyar kisebbségek. Kaptak is az alkalmon rögtön. Hiába nem kapnak magyar állampolgárként Magyarországon például ingyenes egészségügyi ellátást, az élelmesebbjét egyáltalán nem ez motiválja. Sőt, meg lehet kövezni, de hazafias érzelmek sem. Az igazi előnyt az Unióban történő szabad mozgás és a munkavállalási feltételek könnyebbsége jelenti. Büszkén lobogtatja majd magyar okmányait, mikor az Unió boldogabbik felében az otthoni és természetesen az itthoni bér többszöröséért húzza az igát. A keresetéből nem csak a lovasszobor ló lába közötti nemes szervre telik, hanem egy egész alakosra is. Nem véletlen, hogy itt a legnagyobb az érdeklődés a könnyített honosítás után. Hiába kell akár három hónapot, vagy még többet várni az állampolgárságra, az Uniós csatlakozás ezeken a helyeken olyan messzinek tűnik, hogy ez az idő elenyésző.

Nem kell félni, hogy elárasztják az országot. Vagyunk olyan kicsik, hogy tankolni sem állnak meg nálunk. Amúgy is itt a legdrágább az üzemanyag. Még Ausztriában is olcsóbb tankolni.

süti beállítások módosítása