Censored (!) (?)

Címkék: vélemény politika közélet eu

2011.01.03. 20:01

Brüsszel, 2011. január 3.

Magyar huszárruhába öltözött a város egyik leglátogatottabb nevezetessége a Manneken Pis. Valaki egy "CENSORED" feliratú táblát akasztott a kardjára. A felirat fekete alapon piros-fehér-zöld színekben vonta el a nézelődők figyelmét.

A ruha célja tisztelgés a magyar EU elnökség előtt.

Valakinek azonban nem tetszett a kard. Minden médium félre próbálja magyarázni a próbálkozást, hogy a magyar médiaszabályozás miatt már Brüsszelben is osztják a pofonokat. Ráadásul ilyen "spontán" módon, mint valami sötétben bujkáló ellen-fülkeforradalmár. Teljes félreértelmezés.

Inkább a magyar médiaszabályozás kiskorúakat védelmező igazságos szigorúságára próbálta ráirányítani a figyelmet. Először is nem pisilunk nyilvánosan. Ugye a közszeméremsértés esete rögtön fennáll, de nézzük az igazi veszélyt.

A felöltöztetett kisfiú egyik kezével a szerszámot fogja, mint minden normális férfiember, a másik kezét viszont teljesen használhatatlanná teszi a vállára vetett kabát. Így a fegyvernek látszó fegyver teljesen ki van szolgáltatva. Nem tud megfelelően reagálni a megszerzésére irányuló támadásra. Egy pszichopata bármikor megszerezheti és igazi várfürdőt rendezhet a gyanútlan, békésen nézelődő tömegben. A tábla az ilyen jellegű felelőtlen fegyverhordásra hívja fel igazából a figyelmet.

Készítőjét külön dicséret illeti meg a figyelmességért, hogy az EU elnökség hajnalán külön a nemzeti trikolórral emlékezett meg rólunk. Nem mellékesen informálta a helyi nézelődőket a ruha hovatartozásáról.

(A kép forrása: index.hu)

süti beállítások módosítása