Ismerős? Bizony még Hofi mondta régen. Ma is örök érvényű.

Ma "kétbites" Petikének jutott a szerep, hogy megmagyarázza azt, amit Matolcsyné férje már december 1-n megmondott. A média sebessége, hogy ma lett belőle egyáltalán hír.

Ismét egy visszatekintés. Most a közelmúltba. (A poszt december 1-n született):

Matolcsy György beállt a sorba. Navracsics olyanokat rúg a közszféra alá, hogy le se esik. A látványos szerkezeti reformok, melyek nem járnak információ áramlással csak bizonytalanságot szülnek. Lebeg a közszféra a nagy semmiben, miközben a kormányzat mindenért őt teszi felelőssé. Egy tunya, korrupt társaságak állítja be, akik léhűtő módon az adófizetők nyakán élősködnek, nagyon-nagyon sok pénzért.

Erre überel rá Matolcsy György a mai bejelentésével. Úgy ad, hogy falat megkeseredik az ember szájában. Az origo.hu-n találtam egy cikket, mely arról szól, hogy a kormány kárpótolná a közszférát az adórendszer miatt elszenvedett veszteségek miatt.

Először attól fagytam le, hogy mostakkómivan? Az eddigi kommunikáció arról szólt, őles betűkkel, hogy a jövő évi adórendszernek nincsenek vesztesei. Olyan adórendszert sikerült összehozni, hogy itt mindenki jól jár. Lenin elvtárs egy felhő szélén ülve megpödörte a bajszát! Erre kiderül, hogy a közszférában mindenki ráfizet. Ha nem így lenne, akkor miért nyilatkozta M. György, hogy 21,9 milliárd(!) Forinttal kompenzálják a mintegy 690 ezer köztisztviselőt. Ez az összes köztisztviselő. Akkor mindenki rosszabbul jár?

Aztán itt a gyöngyszem:

"mindenkinek, akinek jövőre csökkenne a nettó bére, az állam annyi plusz összeget ad, amellyel nullára, tehát az idei szintnek megfelelően kipótolja az összeget"

Ha nem vetted volna észre: az idei szintnek megfelelően, nullára! Az idei szint egy nagy nulla, de jövőre ismét elérhetjük! Micsoda perspektíva!

A közszféra eddig is mostohagyerek volt, mert minden oldalról jó nagyokat lehetett belerugni. Ha most megmérné valamelyik közvéleménykutató a népszerűségét, ezután a hír után biztosan esne pár százalékpontot.

Tulajdonképen a versenyszféra sem fog jól járni, mert ott is a fizetésemelések fogják kompenzálni a veszteségeket.

Matolcsy elszólta magát, csak nem godolt rá, hogy ez valakinek feltűnik. Nem jár itt jól senki!

süti beállítások módosítása