Hipotézisek

Címkék: média vélemény politika közélet

2010.12.27. 16:50

Navracsics Tibor ma év végi értékelést tartott. Nem szoktam bántani, mert ritkán szokott meggondolatlanul nyilatkozgatni. Nem kell neki két-három naponta újragombolni a kabátot. Ritkán szól, de nagyot. Hát ma azért sikerült neki nagyot szólni.

A médiatörvény visszhangjával kapcsolatban találta nyilatkozni az MTI-nek, hogy:

Navracsics Tibor szerint a kormánnyal szemben, egy-egy jogszabállyal kapcsolatban megfogalmazódó bírálatok csupán félelmek, s általában nem a törvény normaszövege okozza az ellenkezéseket, hanem az abból levont különböző hipotézisek.

......pedig a médiatörvényről, amelynek esetében az egyes rendelkezésekkel kapcsolatos kritika nem erősebb a szokásosnál, inkább félelmeket fogalmaznak meg a kabinettel szemben....

Azért ez komoly kinyilatkoztatás egy olyan embertől, aki egyébként tanítja is ezt a tudományt.

A hipotézis ugye nem más, mint a való világ modellezésének végeredményeként létrejövő lehetséges alternatívák eredője. Tehát több lehetséges verzió végigfuttatása után a hipotézisek félelmre adnak lehetőséget. A fő probláma az érveléssel az, hogy van olyan alternatíva, ami lehetővé teszi, hogy legyen mitől félni.

A dicsőséges és fényességes fülkeforradalom végtermékeként létrejövő NENYI szerint senkinek nincs oka félelemre. A NER mindenki számára biztosítja a felemelkedést korra, nemre, fajra, pártállásra tekintet nélkül! Arcunkat fordítsuk az ég felé és kezdjünk el végre hinni magunkban! Meg lehet csinálni, csak akarni kell.

Jaj! De ott az a kis csak. Csak az a baj, hogy egy icike-picike félelem bújkál az ember mögött. Jön velünk, mint az árnyékunk, és hiába húzzuk össze magunkat fázósan beeszi magát a bőrünk alá. Nem kell már bérrettegésről beszélni, hiszen a kormány második embere is beismeri, egyes hipotézisek félelemre adhatnak okot.

Ha a médiaszabályozás esetében a kritika nem erősebb a szokásosnál, akkor elég negatív hírünk lehet a világban. Ezzel kapcsolatban ugyanis kaptunk hideget-meleget, de inkább hideget.

süti beállítások módosítása