Ma már nem akartam foglalkozni semmivel. Fel akartam rakni egy jó kis karácsonyi képeslapot a múlt század elejéről és hátradőlve élvezni a karácsonyt. Majd holnap. Ma ugyanis még meggyullad a bundám.

Figyelem a híradásokat. Azt, hogy betartják-e az arányokat? Vigyáznak-e arra nehogy frusztrált legyek a sok-sok negatív bűnügyi hírtől? Kezdenek átalakulni Szalai "Atyaúristen" Annamária szája íze szerintire. Már most, hogy szokják. A szerkesztők is és a nép is. Attól, hogy Európa üzenget, nem fog megváltozni semmi. Akinek meg nem tetszik, ugye Merkel kisasszony, az olvasgassa a saját médiaszabályozását. Hátha talál hasonlóságot a miénkkel és elsunnyog balszélen.

Hála a Jóistennek a legnagyobb bűnügyi hír az, hogy Földesi-Szabó László kisétált a bíróságról. Se egy lopás, se egy baleset, semmi. Csend honol mindenütt, rend és fegyelem, ahogy jó forradalmárhoz illik. Főleg így karácsony előtt.

Az, hogy a svájci frank árfolyama tartósan berendezkedett 220 felett, és Matolcsyné férje fapofával nyilatkozza, hogy bizony erre számítottunk, de majd a sok köcsög hitelminősítőnek leesik az álla, ha ismét lendületbe jön a pannon puma! Bizony! Ez nem tartozik azok közé a hírek közé amitől vérlobbanást kap a polgár? Ez teljesen normális és elfogadott dolog?

Még jó, hogy a facebookon elindult az OVTV, és karácsony előtt a műsorvezető-főszerkesztő-nem mellékesen miniszterelnök tudott legalább tíz pozitív dolgot mondani, ami miatt érdemes nekifeszíteni sugárzó arcunkat a keleti szélnek. Soha ennyi jó dolog nem történt velünk fél év alatt. Bizony felborultak az arányok, mert sehol egy kicsi negatívum sem. Jó itt élni.

Ezt sugallja az új országimázs film is. Nem mellékesen nekem nagyon tetszik. Csak a mellérendelt komentártól állt föl a szőr a hátamon. Jó itt élni, mondják a film után a kritikusok. Mindenki vidám, fiatalos, lendületes. Van jövő. Csak azt nem értem, hogy mitől vezetjük az öngyilkossági listát?

Na befejezem, mert agyvérzést kapok. Hiába, vigyáznak rám, hogy csak pozitív hír érjen.

süti beállítások módosítása