Két dolog miatt is szerencsés helyzetben vagyok.

Első sorban azért, mert nem vagyok "két legnagyobb kereskedelmi televízió". Muszáj így hívnom őket, mert ez a "hivatalos" megnevezésük. Olyan ez, mint a fegyvernek látszó tárgy. Akkor is ezt mondja a rendőrségi szóvivő, ha egy T72-es harckocsi lövi a bankot. Vagy, mint a Buci baleseténél. A riporter közli, hogy Stohl András némi bódulat hatása alatt összetörte magát és még pár embert, de a rendőrségi szóvivő ragaszkodik az S. András megnevezéshez. Az ártatlanság vélelme, ugye.

Másodszor azért, mert a hülyeség egyelőre nem bűn. Ezzel nem tippet akartam adni a forradalmi kormánynak, csak a tényt állapítottam meg. Ezért én szabadon írhatok tovább. Nem kell alkalmazkodnom a 20%-os határhoz.

Szegény kereskedelmi híradók zavarban vannak, mint Ádám anyák napján, mert nem tudják eldönteni, hogy mi számít bűncselekménynek. Igaz, hogy Novák Előd sem. A sajtótájékoztatón pont a közlekedési baleseteket hozta fel példaként, ami az ittas vezetésen kívül, első olvasatban nem bűncselekmény. Arra hivatkozni, hogy csak negatív dolgok zúdulnak ránk a hírekből, meg nem a szerkesztő hibája. Évek óta nem történt olyan pozitív dolog a világban, ami megérne egy húsz másodperces hírblokkot. Itt nem a rózsaszín mázba csomagolt nyálhírekre gondolok, hanem egy igazán ütős pozitív hírre.

Mindenki csak reméli, hogy nem visszamenőleges hatályú lesz a törvény, mert ha kiderül például, hogy a MAL Zrt igenis hibás, és felelőssé tehető a vörösiszap katasztrófáért, akkor már bűnycselekmény és évekre elsötétülhet a képernyő, ha Szalai Annamária összevonja a szemöldökét.

Ugye, hogy lehet turbózni a hülyeséget? Aki meg tiltakozik, az nem akarja megvédeni a gyerekeinket! Pedig egy parlamenti közvetítéstől is lassan úgy kell védeni, mint egy híradótól.

süti beállítások módosítása