Muszáj XVI. Benedeket előre vennem, még ha sokan meg is sértődnek, de mégiscsak több ember lelki békéjén őrködik, mint Orbán Viktor. A találkozásuknak inkább egy délelőtti, Szijjártó Péter által jegyzett bejelentés ad igazi pikantériát.

Szijjártó: Az történik, amit Orbán Viktor előre jelzett

Orbán Viktor valamikor a nyáron a jövőbe látott. Lehet, hogy otthon a fekete macska társaságában szívesen elidőzik az üveggömb felett. Mint spirituális vezető meg kell hogy lássa a jövőt. Nem is rejtette véka alá látomását. Hogy nehogy elfelejtsük, ma Szijjártó Péter felhívta a figyelmünket:

"Pontosan az történik, amit a miniszterelnök fél évvel ezelőtt előre jelzett. A nemzetközi tőke érdekeit és szempontjait rövid távon sértő intézkedések miatt került sor a leminősítésre"

Nem tudom, kihasználják-e az analógiát akkor is, ha valami jobb lesz. Most azt mondta a nyáron Viktor, hogy rosszabb lesz. És az lett! (Idefelé négyszer volt igaza!) Igazi spirituális vezetővé persze akkor válik, ha az is bejön, hogy jobb lesz. Eddig még soha nem lett jobb!

A négyszemközti megbeszélésen biztosan feloldozást kért a Pápától, mert ötszáz évvel ezelőtt egy ilyen szóvivői nyilatkozat után hamar a máglyán végezte volna. Méghogy pontosan az történik, amit a miniszterelnök fél évvel ezelőtt előre jelzett! Majd adok én neked az ördöggel cimborálni!

süti beállítások módosítása