A nagy hal megeszi a nagy halat. A kis halakat már megették.

Erdei Tamás egyszeri adófizetés mellett legalizálná a magánszemélyek, cégek vagy offshore vállalkozások által külföldre kivitt vagyonokat. A mostani ámokfutásos körülmények között ez elég bátor elgondolás.

Mindenki riogat, hogy ha elfogy a nyugdíjkassza, akkor a bankbetétek jönnek. Igen ám, de kellenek a nagyok is. Hozassuk velük haza a pénzt, mert ez az ő érdekük. Külföldön ugyanis körülményesen és költségesen tudnak hozzáférni.

Nem ismerős ez az indoklás? Megvédjük a nyugdíjakat és a magánnyudíj pénztárakat. Megadjuk a választás lehetőségét. Csak ma, csak önnek.

Erdei Tamás szerint német és olasz mintára meg lehetne oldani, hogy a "pihenő tőke" hazaáramoljon. A baj csak az, hogy a zabszem ott az ember seggében, hogy ha hazahozza a lóvét és kifizeti utána az adót, akkor a mindenkit bűnözőnek tekintő APEH vizsgálat hegyekkel ellehetetleníti a polgárt, vagy egyszerűen nyugdijpénztár mintára einstandolják. Melyik lesz az egyszerűbb és gyorsabb megoldás? Ma még kérdéses.

Erdei Tamás szeme előtt persze nem a kisemberek jóléte lebeg, mert a különadók kiváltását reméli az ötlettől, az pedig a nagyok közül is a legnyagyobbakat sújtja.

 

süti beállítások módosítása