Remélem az MNB újra nem választott felügyelő bizottsági tagjai tökös gyerekek. Nem a nagy pénzről, hanem az elvekről szól a dolog.

A köztisztviselői bér plafon bevezetése 2010. szeptember 1-je után a jegybank elnök fizetéséhez kötött járandóságuk 300 000 Forintra "zsugorodott". Nem kell hörögni, hogy megérdemelték, meg úgy kell nekik. Az elvek a lényegi pontok ebben a történetben.

Ahogy a "mi kutyánk kölkei" lettek megválasztva, rögtön kiderült, hogy Alkotmányos aggályok merültek fel.

A kormány által előterjesztett törvénymódosítás szerint „az alkotmány lefekteti, hogy mindenkinek joga van olyan jövedelemhez, amely megfelel a végzett munkájának mennyiségének és minőségének. Ez szükségessé teszi a felügyelő bizottság elnöke és tagjai tiszteletdíjának módosítását" - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium előterjesztésben.

November 12-n megválasztották az új felügyelő bizottságot, Járai Zsigmonddal az élen. Kiderült, hogy alulfinanszírozott az állás, ezért az Ő fizetését 1,2 millióra, a tagok fizetését 800 ezerre emelnék, az Alkotmányra hivatkozva.

A szeptember 1 és november 12 közötti időszakra kieső pénz miatt megérne a munkaügyi pert az előző garnitúrának. Az Ő munkájuk javadalmazása nem esett Alkotmányos aggályok alá? Ők is a zemberek közé tartoznak? Az Ő érdeküket nem tarja szem előtt a nép nevéban kormányzó hatalom?

 

 

süti beállítások módosítása