Szuper Szexi Szanyi Kapitány szerint is szarban vannak szerencsétlen magán nyugdíjpénztár tagok.

Felszólítja ugyan a tagokat, hogy ne lépjenek át az államiba, mert ezzel a "patásördög és bandájának" vagyonát gyarapítja, de látja, hogy a 14 hónapos vagy örökös(!) anyagi vákuum az összeomlás szélére sodorja a pénztárakat.

A Parlamentben egy módosító indítványt nyújtott be az Mszp, hogy az önkéntes pénztárba is át lehessen irányítani a kis vagyonkát, de ez valószinű, hogy sóhaj a szélben. Egy laza mozdulattal fogja lesöpörni a forradalmi kormány.

Ideje lenne tudomásul venni, hogy ezt a pénzt nem csak gondolatban, hanem a valóságban is elköltötte már a Nemzeti Együttműködés Kormánya. Erre kaptak felhatalmazást a fülkében.(?)

Tessék tudomásul venni, hogy a visszamenőleges hatályú vagyonelkobzás beindult! És ezek csak az első, apró lépések. Vannak enyhe ellenhangok, de sajnos a forradalom vihara elnyomja. Lesz még komolyabb turkálás is a magánzsebekben, de addigra már nem lesz lehetőség az ellenállásra. Nem a nagy zsebekben, a kicsikben. Sok kicsi sokra megy, tarja a mondás, és a nagy számok törvénye alapján többől több marad. Itt ezt sajátosan értelmezik. Többtől többet lehet elvenni. Ráadásul kihasználják a híres magyar mentalitást. Birka módon terelgetnek minket, mi meg lehajtott fejjel megyünk a vágóhídra. Megy a pusmogás alul, de senki nem emli fel a fejét. Ha megtenné a szomszédja rákoppintana. Nehogy már kilógjon a tömegből.

Kár, hogy a Kapitány hagja elvész a szélben, mert mire meghallaná az, akinek szól már nem lesz lehetősége lépni.

süti beállítások módosítása