Nem gasztronómiai bejegyzés következik, még ha azt is vártátok.

A kormány tagjai apró kis salátalevelecskéket dugnak el a jogszabályokba. Régebben kicsit nagyobbakat, jobban észrevehetőbbeket. Ma, mióta Lázár János szerint:

Egy normálisan működő országban a választói akarat teljesítése erősíti a demokráciát.
Lázár János Parlament
2010. november 2.

apróbb levélfoszlányokkal operálnak. Nem tudom felhívják-e az érdekeltek figyelmét, vagy rábízzák a véletlenre, hogy észreveszi-e az adott szerv vezetője a rá vonatkozó, de homlokegyenest másba eldugott rendelkezést. A legújabb szerzemény egyenesen Navracsics Tibor T/1674 számú törvénymódosító javaslatában található.

T/1674. számú
törvényjavaslat
egyes törvényeknek a naptári napban való határidő-számítással
összefüggésben történő módosításáról

Az egész jogszabály-tervezet a közigazgatásban fellehető határidőkkel foglalkozik. Természetesen az egész vertikumot átszabja. Mégis van benne egy pici trükk:

(5) A kormánytisztviselők jogállásáról szóló 2010 . évi LVIII . törvény a következő 22/A. §-sal egészül ki :
„22/A. § Integrált ügyfélszolgálati pótlékra jogosult az a kormánytisztviselő, aki a megyei, fővárosi kormányhivatalokon belül működő integrált ügyfélszolgálati irodán ügyfélszolgálati feladatok ellátásával összefüggő munkakört tölt be. A pótlék mértéke az illetményalap 20% -a.”

Na ennek a pontnak semmi köze nincs a határidők számításához. Sem munkanapban, sem naptári napban. Egy kis bújtatott kormánytisztviselői juttatás van eldugva benne, nehogy a közvélemény felkapja a fejét, hogy akkor most milyen takarékoskodásról beszél a kormány?

Nem sajnálom tőlük ezt a pénzt sem, csak az a kár, hogy a többi kormánytisztviselő kárára történik az egész, mert azok meg lófaszt sem kapnak. (Bocs az erős fogalmazásért.)  A Medgyessi-kormány által megállapított szinten keres a sok szerencsétlen a végeken és folyamatosan basztatva és alázva vannak. Az egyik kommentelőm nagyon helyesen úgy fogalmazott, hogy egy kisvárosi tisztviselő, aki minimálbért keres(!), csak az elhivatottság miatt jár be dolgozni.

Van olyan munkatársam, akinek a köztisztviselői életpálya(sic!) által biztosított soros emelésen kívül hozzá kellett nyúlni a béréhez, mert nem emelkedett a minimálbérrel együtt. Nesze neked életpálya!

Kósa Lajos csökkenteni szeretné a feladatokat. Semmi akadálya, csak akkor az ilyen trükköket aba kell hagyni, és tiszta jogszabályi környezetet kell létrehozni. Be kellene fejezni a szocialista érában megszokott salátás trükköket. A jogszabály arról szóljon ami a címe, és azt a részt szabályozza amire megalkotják.

Fejezzük be a salátázást! Ennyi!

süti beállítások módosítása