Parragh László:

Nagy tömegben ott lehet álláslehetőséget teremteni, ahol alacsony a képzettség, alacsony a munkakultúra és a munkahelyteremtés célja annyi, hogy a segélyt helyettesítse a fizetéssel - mondta Parragh László, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

(fn.hu)

Magyarul ott lehet és kell álláslehetőséget teremteni ahol nincs. A munkahelyteremtés célja pedig első lépcsőben igenis az kell legyen, hogy a segélyt felváltsa a fizetés. Van olyan akit vissza kell vezetni a munkába és van olyan akit be kell vezetni a munkába. Az elmúlt húsz év gyakorlata rettenetes károkat okozott.

Akinek volt valaha munkája, de megszünt és több évig nem tudott elhelyezkedni, az a végén már nem is akart. Beletörődött, belefásult a falakba. Érzéketlen lett és csak az érdekli, hogy a segély valamilyen formában megérkezzen. Berendezkedett erre az életformára és a fásultság miatt kényelmesen érzi magát benne. Sajnos felnőtt a gyereke úgy, hogy ezt látta. Azt, hogy nem kell dolgozni és meg lehet élni akkor is. Vele még nehezebb lesz, mint a szülővel.

Először mindenképpen vissza kell vezetni a rendszerességbe és a felelősségtudatba ezeket az embereket. Ez elég kényes terület, mert olyan munkát kell neki biztosítani, amit meg tud csinálni, fontosnak érzi és látja a hasznát. A sajátját és a munkájáét. Ha csak ímmel-ámmal munkavégzés lesz, akkor ismét csak a pénz kilapátolása történik. Nem fog jönni dolgozni az első fizetés után addig, míg el nem veri.

Nagy tömegben nem csak ott lehet, hanem ott kell! Ha ezek az emberek még ránevelhetők a munkára nagyon sokat nyerhetünk velük. Olyan sok munka van ebben az országban, csak neki kellene állni.

süti beállítások módosítása