Oooopps!

Címkék: vélemény politika közélet fidesz parlament

2010.11.10. 13:23

Majdnem beégett a mutatvány. A 2/3-os módosító javaslatot a gép szerint "csak" 66,5% szavazta meg. Egyetlenegy szavazaton állt vagy bukott a dolog. Az ellenzéki derültség után futkostak is a kormányoldali képviselők, mint a hangyák. Páran jelentkeztek (hárman-négyen), hogy nem működött a szavazógép. Természetesen a Fidesz gerilla-marketing-ügyi főfelelőse Meggyes Tamás ismét el tudta érni, hogy a média külön megemlékezzen róla. Kivételesen nem Esztergom ügyben, hanem a saját hülyesége és/vagy kapzsisága miatt. Az ellenzék szerint nem is volt benn a szavazás kezdetekor, de a gerincműtétje után már nem okoz neki problémát jelentkezni, hogy "Szar a gép! Wazze!" Ha nem így tesz a frakciószabályzat szerint 150 000-be került volna a késés.

Nem akarom dicsérni az ellenzéket, de a szocialista Tóbiás József vágta át a Gordiuszi csomót, megmentve ezzel a Jobbikos Balczót. Javaslatára összehívták a Házbizottságot, ahol a parlamenti technikusok bebizonyították a gépek hibáit és a jelenkezések jogosságát.

Így a kormányoldal elégedetten dőlhet hátra, mert hivatalosan megvan a 2/3-ad. Balczó urat is megmentették a blamától, mert ország-világ előtt meghurcolták volna, hogy direkt hibázott, és a kreativitásért és korrektségért dícséret illeti az Mszp frakciót is.

Azért remélhetőleg levonták a megfelelő konzekvenciákat a Fidesz frakcióban, és nem kell legközelebb egy ilyen, számukra létfontosságú, jogszabály szavazásakor a "videobíróra" hagyatkozni.

süti beállítások módosítása