A Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) előzetes beharangozása és utólagos értekelése kapcsán jutott eszembe a következő kérdés. Az egész koordinátora, szellemi atyja és kommunikátora Semjén Zsolt, a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes.

Megint saját mondandójába keveredett bele. A MÁÉRT összehívásakor kerek-perec megmondta, hogy a HÍD-MOST vegyes politikai csoportosulás, ezért nem vehet részt a tanácskozáson. Meghívása az asszimiláció elismerése lenne, és felhatalmazást adna minden olyan politikai pártnak, ahol akár egy magyar, vagy magát magyarnak valló politikus is pozícióban van. Nehogy már felhígítsuk a társaságot.

A tanácskozás végeztével már másként értékeli a világ magyarságát. Kiderült, hogy minden magyarra szükség van. Különösen a nyugati emigráció negyedik-ötödik generációjára. Igaz, hogy tőlük már nem várható el a magyar nyelv maradéktalan ismerete, ezért létre kell hozni egy angol nyelvű szekciót.

Úgy látszik azok a magyarok magyarabbak ezeknél a magyaroknál.

Vagy megint nem értem!

PS: Nincs bajom az ilyen jellegű nemzeti megnyilvánulásokkal, mint magyar regiszter, meg mindenkire szükség van, aki magyarnak vallja magát. Az ilyen megkülönböztetősdivel viszont igen.

süti beállítások módosítása