Matolcsy György egy söralátétnyi költségvetést lobogtatott meg szombaton. Úgylátszik ez a jövő. Kár, hogy csak a pálinkafőzést legalizálták. A kupicaalátétek már komolytalanak tűnnek egy olyan horderejű jogszabályhoz, mint egy ország költségvetése. Mivel az interneten is szabadon hozzáférhető a tervezet, kicsit szétnéztem a mellékletekben. Az 1. számú melléklet a legjobb. Ott lehet találni furcsaságokat is.

Az egyik furcsaságot a pártfinanszírozások között találtam. Remélem tanult kollegáim megfelelő magyarázatot tudnak majd adni tamáskodó posztomhoz.

Van itt ez az Országos listán mandátumot nem szerzett pártok támogatása. Egyetlen egy politikai formáció található ott. Direkt nem írtam pártot, mert az egy kicsit nevetséges lenne. Nem értem, hogy miért kapnak ők költségvetési támogatást. Főleg, ha az önkormányzati választásokon elért eredményüket is figyelembe vesszük.

Nézzük csak:

Most nézzünk egy olyan formációt, amit nem hiszem hogy a választók milliói ismernek. Sőt, megkockáztatom, hogy állandó olvasóimon kívül, mert ők azért egy poszt erejéig találkoztak velük, bárki is tudná, hogy kikről van szó. Ők a Zöld Baloldal nevű félelmetes erőt képviselő politikai formáció. Érdekes, hogy összesítésben több választópolgár adta rájuk a szavazatát, mint a nagy múlttal és semmi mással nem rendelkező MDF-re.

Érdekes módon a költségvetés tervezetében mégsincsenek megemlítve. Még az apróbetűs részben sem.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy most aztán milliókat kapjanak, csak feltenném a kérdést.

Az MDF akkor miért?????????

süti beállítások módosítása