Az a harmincezer ember, akit januárban elküldenek semmi jóra nem számíthat. A közszféra egyetlen csábítása a biztonság már csak szappanbuborék. Még a földre se ér le már szétpukkan. A háttérintézményekben 10 %. Szépen hangzik. A metszést az ág végén kezdik, tudjuk jól, akik a végeken harcolunk. Annak sem lesz jó, akinek menni kell, annak sem aki marad. Az elmúlt években a háttérintézményeknek nevezett helyeken, ahol a tényleges munkavégzés folyik, lényegében 30 % körüli leépítés volt. Ha ehhez hozzávesszük az idei októberi 5%-ot és a januári 10-et, akkor gyakorlatilag lefelezték a 2006-os állományt. Ez már-már a működést veszélyezteti, mert nincs annyi ember amennyi feladat. A szabadságolások már így is erős fejfájást generáltak. Szabadságmegváltás ezen a szinten nem létezik.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a BKV-s MÁV-os végkielégítéssel egyenrangúnak tekinti a kirúgottakat Lázár János, akkor igazából megint olyan nyaklevest kap a közszféra, hogy a takony menetet vág a nyakán.

Remélem ezeket a posztokat olvassa az a sok szerencsétlen beetetett is, akit a kormányzati expon esetleg elkapott a csillogó máz. Alatta rothadt dolgok vannak.

süti beállítások módosítása