...milyen szépen néz! Adjunk neki enni!

Szijjártó Péter:

"Kétharmados többséggel nem lehet kibújni a választói akarat teljesítése alól, tehát az a korszak véget ért Magyarországon, amikor a kormány az első akadályra meghátrált az elől, hogy teljesítse azt a vállalását, amelyet a választók testáltak rá" - közölte a miniszterelnök szóvivője szerdán a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

(ma.hu)

Selmeczi Gabriella:

Az intézkedéseink nem azt szolgálják, hogy gyengítsük vagy felszámoljuk a pénztárakat. A döntés joga az állampolgároké. Ezt a jogot, a választás szabadságát adtuk nekik vissza.

(index.hu)

Az első megnyilatkozás az Alkotmánybíróság jogkörének megnyírbálásáról szóló hírek kormányzati reakciója, a második a magánnyugdíj-pénztárak ellehetetlenítésének intézkedéseinek magyarázata.

Az a baj velünk, mármint a néppel, hogy nem képes meglátni a jót amögött az intézkedések mögött amit a "forradalmi kormány" a mi érdekünkben hoz létre. Nem értjük, hogy ez nekünk csak jó, és erre adtuk a felhatalmazást. Tessék végre pozitívan állni a kérdésekhez és nem mindenben a rosszat, a hatalomvágyat látni! A döntés mindenképpen az állampolgáré, csak még nem vette észre.

A baj csak az, hogy mire észrevennénk már nem lesz miről dönteni!

süti beállítások módosítása