Ars poetica

Címkék: vélemény politika közélet mszp

2010.10.19. 14:54

Az Mszp a választások okozta sokkból most kezd ébredezni. A bíró sporttárs már kilencig számolt, úgyhogy elkezdték megrázni magukat. Ha tartani akarják magukat a kampányban meghirdetett legnagyobb ellenzék szerepéhez, akkor az utolsó pillanatban vannak. Nem mintha a többi "ellenzéki" párt erősebb lenne, mint ők, de ha nem kapcsolnak időben, hamar a darló túloldalán találják magukat.

Beindult a "sátán" is. Gyurcsány Ferenc aktivizálta magát, és Demokratikus Koalíció néven új platformot alakított az Mszp-n belül. Próbálja felrázni az apátiából a pártot, mielőtt késő lenne és a baloldalon megjelennek olyan csoportosulások, amik az Mszp végét jelentik.

Hiller István ezzel kapcsolatban fejtette ki nézeteit, melyben megfogalmazta eddigi élete történetét, és politikai ars poeticáját:

Hiller István, az MSZP humánkabinetjének vezetője, volt pártelnök egy keddi sajtótájékoztatón a Gyurcsány Ferenc által alapított Demokratikus Koalíció elnevezésű platform következményeit firtató kérdésre azt válaszolta: "tisztának látom a szándékot és kétkedem a következményekben". Hozzátette: a platform létrejötte okozhat erősödést és gyengülést, ő pedig olyasmit támogat, amely egyértelműen és kizárólag az erősödést szolgálja.

(inforádio.hu)

Hezitál és kivár. Nem áll valami mögé egyértelműen. Megvárja míg kiforrja magát a dolog, de nélküle. Ő csak olyan platformot támogat, amely az erősödést szolgálja. Elevez a farvízen, de ha már belendült a hajó felszáll rá. Ezt tette eddig is.

Ezért tart ott az Mszp, ahol. Amig az ilyen "politikusokat" nem lökik ki maguk közül, nem kell komoly felemelkedésre számolni.

süti beállítások módosítása