Iszap

Címkék: vélemény katasztrófa közélet környezet

2010.10.05. 10:14

Rettenet és döbbenet! És emberi korlátoltság.

Este a híradásokat nézve elgondolkoztam, hogy mit tennék, ha ott lennék. Nem tudom a választ. Senki nem tudja, aki éppen nincs benne. Amig nincs benne az ember, mindig azt hiszi, hogy ez csak mással történhet meg. Az idei év sajnos bebizonyította, hogy nem. Már a tavaszi-kora nyári árvízek is elgonkodásra kényszerítették az embereket. Igencsak megrendült a bizalom a szak(?)hatóságok munkájával szemben. Felmerülő kérdés, hogy tényleg elég körültekintően engedélyeznek-e olyan építményeket, ami emberéleteket veszélyeztet.

Bele volt-e ez kalkulálva? Volt-e olyan tanulmány, ami felhívta esetleg a figyelmet arra, hogy percek alatt százmétereket tesz meg a 2-3 méter magas iszap? Tudták-e a alkók, hogy egyébként is egy sugárzó és veszélyes anyag közeléneb élnek?

A másik amin kiakadtam az, hogy az egyik híradó egy félmondatban odaszúrta, hogy a zrt vezetője Gyurcsány Ferenc egykori barátnője! Kit érdekel? Ha mindenkire visszaszállna az előző kapcsolatainak bűne, akkor Magyarország egy nagy börtön lenne.

Voltak akik égi jelnek látták a katasztrófát. Egy hozzászólás a nol.hu-ról:

A politikában is semlegesíteni kellene a vörös, maró, kártékony iszapot.

Nóóórmális?

Mi köze van ennek bármiféle politikához? Szimpla emberi felelőtlenség. A lehetséges kockázatok elemzésének teljes hiánya! Ennyi!

Sajnos a magyar viszonyokat figyelembe véve felelős nem lesz. A biztosítókat ismerve hasonló huza-vona kezdődik, mint az árvíznél.

Katasztrófa!

süti beállítások módosítása