A minisztériumok és az alájuk tartozó szervek racionalizálásának egyik hangzatos jelszava a nagy rendszerek összekapcsolása. Az egészségügy megmentésére indított nemzeti program az egyik főpróbája lesz ennek. Több tárca rengeteg szervének összhangolt tevékenységét feltételezi az egész projekt. Igazi kolbásszal korbáccsal nevelés lesz.

Nézzük először a kolbász oldalát.

A héten évszázados szabadságharcát megvíva, a magyar ember ismét készithet kisüsti pálinkát otthon. Nem akármilyen mennyiségben. Normál, iható módon elkészített pálinkából száz litert évente. Ez majnem 6 feles naponta. Ezután nem kell jövedéki adót sem fizetni. Pálinkára fel hát magyarok. Amíg lehet.

Nézzük a korbács oldalát.

Mindjárt odaraktam a korbács mellé a két legjövedelmezőbb terméket. Az a koncepció, hogy akik a káros szenvedélyek rabjai, előbb vagy utóbb, de inkább előbb, kórházban fognak kikötni. Ápolni kell őket bazi sok pénzért. Ezek az emberek előre finanszírozzák meg a kezelésüket jövedéki adó formájában. Meg kell emelni ezeknek a cikkeknek az adóját, ezt a pénzt, az elképzelés szerint az egészségügyre fordítani, és bezárult a kör. Igaz, hogy a pálinkától felhígult agyú beteg nem járult hozzá ehhez a projekthez, főleg ha nem is dohányzik, de a nagy számok törvénye alapján majd megfizetik a többiek.

A jövedéki adó emelés pedig ismét munkahelyeket biztosít. Ha máshol nem, akkor a jelentős turistaforgalmat bonyolító Ukrán határon. Főleg cigarettaügyileg. Több smasszer kell a csempészek őrzése miatt. Fellendül a pálinkafőző üst gyártása is, mert a magyar nem hülye, hogy olyat igyon amire többet kell fizetni. A jövedéki termékek fogyasztásának csökkenésétől meg el fog ájulni a költségvetés és az egészségügyi statiszkával foglalkozó bizottság. Csak az orvosok látják majd a tényleges forgalmat, ami aligha csökken.

Előre hát barátaim! További építő ötleteket várunk kis hazánk megmentésére.

süti beállítások módosítása