Finoman szólva is....

Címkék: vélemény közélet pénz

2010.09.29. 13:12

a jó kurva anyjukat. Nem szoktam ilyen durván fogalmazni, de kihozta hír belőlem az állatot. Nem csak az az oka, hogy nekem is CHF-es hiteleim vannak, hanem az elv.

Hungaricum a hitelesek becsapása
Évek óta többet fizettetnek az adósokkal a bankok, mint amennyi indokolt lenne
2010. szeptember 29. 06:00
 

 
Magyar Nemzet
Túl magasra emelték a hitelkamatokat a Magyarországon működő pénzintézetek – állítják a Magyar Nemzeti Bank munkatársai. Elemzésükből kiderül, hogy a bankok csak hazánkban tehetik meg, hogy tetszésük szerint játsszanak a kamatokkal, ezért nálunk a törlesztőrészletek is magasabbak az átlagnál. A banki magatartási kódex nem oldotta meg az ügyfelek problémáit.

 

Nagyobb terhet raktak a hazai pénzintézetek az adósok vállára 2008 októbere után, mint azt a költségeik emelkedése indokolta volna – olvasható egy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) munkatársai által jegyzett elemzésben. A svájcifrank-alapú jelzáloghitelek átlagos hiteldíja 2008 szeptembere óta 7,1-ről tavaly júniusra 8,2 százalékra emelkedett, s azóta lényegében nem is csökkent. A svájci frank referenciakamata ez idő alatt 2,8-2,9 százalékos értékről tartósan 0,2 százalék alá esett. Vagyis a kettő közötti különbség 3,6-3,8 százalékkal nőtt. A drágulás okaként a hitelintézetek többnyire az emelkedő költségeket és a rossz hiteleket nevezik meg. Ugyanakkor az MNB munkatársai szerint sem a sokasodó fizetésképtelen ügyfelek, sem az országkockázat romlása, sem a források változása nem indokol ekkora kamatemelést – írja szerdai számában a Magyar Nemzet, melyből további részleteket is megtudhat.

Az ilyenek hozzák ki az emberből a, Vona Gábor szerint, bennünk rejlő Jobbikost. Jól nyakonvagdosság az nyakik szarban ülő devizahiteleseket a bankok, és sírnak-rínak, mikor a kormány őket sarcolja meg. 2008 óta azt a pénzt már behajtották rajtunk. Ráadásul szabálytalanul, sunyi, aljas módon.

És nem csak a külföldi bankok, ugye Csányi "bekerültem a pixisbe" Sándor Úr? Az OTP is ugyanúgy benne van, ha egy kicsit még jobban nem!

Egy jól felkészült, és a gazdasági és bank ügyekben jártas ügyvédi irodának megérné egy próbapert indítani, hátha kiderülne, hogy a törzstőkénk is csökkenhetne, nem csak a kamatokat kellen fizetni.

Nem elég az árfolyamkülömbözet, még a bank is aládrug.

Az édesanyjukat!

süti beállítások módosítása