Viktor választási vágtája Vasban folytatódott ma.

Az MNO.hu-ról beemelném a nyilatkozatát:

Orbán: Nem ellensúlyra van szükség

A kormányfő az interjúban reagált Kövér László házelnök azon kijelentésére, mely szerint nagyobb eséllyel vesznek részt a nemzeti együttműködés rendszerében azok az önkormányzatok, amelyek egy nyelvet beszélnek a kormánnyal. Orbán Viktor közölte: „egy fideszes tatabányai városvezetés biztosan könnyebben fog egyetértésre jutni az ország vezetésével”. Kifejtette, ha két ember azonos módon gondolkodik, akkor hamarabb és könnyebben egyetértésre jutnak, mint ha különbözőképpen gondolkodnak. Úgy vélte, akivel „egy húron pendülünk, azzal könnyebben jutunk dűlőre”.

A miniszterelnök kitért arra is, hogy elhibázottnak tartja az MSZP azon gondolatát, amely szerint a választási kampány középpontjába az ellensúlyok szükségességét állítja. „Magyarországnak nem ellensúlyra van szüksége, hanem változásra” – mondta.

A nyilatkozat érdekességét a következő adja. Mostanában mindenféle híradókat nézek. A legtöbb arról szól, hogy a Fideszes polgármesterek, a jelenleg regnálók bemutatják, hogy mi mindent tettek le az asztalra, kontrasztként az Mszp-s önkormányzatok Fideszes jelöltjei halott városokról, ökörszekeret hordó szélről és ellopott milliárdokról beszélnek, amit rögtön ki kell vizsgálni, ha ők lesznek megválasztva.

Beemelem a választás.hu-ról a 2006. évi önkormányzati választások végleges eredményét.

2006-ban az ellenzéki pártok és szövetségeseik a Fideszt és szövetségeseit jelenti, akik az akkori kommunikáció szerint megalázó vereséget mértek a "hazug" baloldalra.

A kormányon pedig marad a baloldal. A fejlődő és fényességes jobboldali önkormányzatok tehát ellenszélben, különböző módon gondolkozva dolgoztak. Logikátlan az, hogy így nem lehet eredményeket elérni, vagy hazugság az egész kampány.

Arról már ne is beszéljünk, hogy egyértelműen diszkriminálja azokat az önkormányzatokat, és rajtuk keresztül az ottlakókat az, hogy ha nem ők nyernek, akkor kisebb az esélyük bármire is. Milyen Nemzeti Együttműködés Rendszere ez? Milyen demokráciáról beszélünk ilyen esetekben?

Végül, de nem utolsósorban. Nem akartam újra felmelegíteni Pintér Sándor pénteki nyilatkozatát, de ha a "változás" ezt jelenti, akkor köszi nem kell.

süti beállítások módosítása