Balra nyit a Jobbik, vagy szereptévesztésbe keveredett a kampányfinisben. Szeretné átvenni, az egyébként tutyimutyi, szakszervezetek szerepét. Felhívást intézett a Multinacionális Cégek Károsultjainak. Mármint a munkavállalóknak, akik modernkori rabszolgaként vannak aposztrofálva a Jobbikos retorikában.

A megfélelmlített dolgozók, akik éhbérért dolgoznak a kizsámányoló, kapitalista multiknak csak a Jobbikban bízhatnak, hiszen ők a név nélküli bejelentések nyomán is minden előzetes vizsgálódás nélkül feljelentés hegyeket fognak indítani a magyarországi leányok ellen.

Az alapkoncepció megint nem rossz. Ma Magyarországon a multiknál található igazságtalanságokról semmilyen kézzelfogható információval nem rendelkezik. Az egyik legnagyobb mozgatórugó a félelem. Azok akik kénytelenek ott dolgozni, szinte a teljes reménytelenségből indultak neki a munkahelykeresésnek. Sokuknak máshol semmi esélye nincs. A felemelkedésről nem is álmodnak, de a szintentartás is már nagy szó.

A feljelentősdi nem tetszik igazán. Miért bízzon meg akárki egy politikai pártban? A Jobbik is csak kampánycélzattal indítja ennek a célcsoportnak a felhergelését. Az önkormányzati választások után már nem lesz érdekes ez a réteg sem, mint ahogy senki.

A baloldali nyitás a mélyszegénységben élők és az alacsonyjövedelműek becserkészése. A fő problámát az fogja okozni, hogy ezeknek az embereknek a nagy része azokból a kitörni vágyó cigányemberekből áll, akik ellen hergeli a népet a Jobbik. Számukra minden cigány egyforma. Élősködő. Akkor most kit fognak, ki ellen hergelni?

Vagy a névtelen bejelentések azért kellenek, nehogy kiderüljön, hogy a "white power" Jobbik esetlegesen Orsós 18 József érdekeiben jár el, és nem tud majd szembenézni a magánterületen tartott magánhadseregével?

 

süti beállítások módosítása