Tegnap Kötcsén Navracsics Tibor ismét lerugdosott úgy negyvenezer embert. A baj csak az, hogy a saját emberei fejét rugdossa, miközben azok már a földön fekszenek. Nem érdekes, az a lényeg, hogy a PÁRT népszerű legyen.

A közigazgatási reformmal kapcsolatban ragadtatta magát olyanokra a miniszter úr, amivel kollektíve egy rothadó, bűnös és korrupt társaságnak nevezte a saját embereit.

Mondhatnám azt is, hogy leárulózta őket, hiszen azt hiszi attól lett/lesz jobb az egész rendszer, hogy törvényileg előírták a hazaszeretetet.

2010. évi LVIII. törvény

a kormánytisztviselők jogállásáról

A hatékony és költségtakarékos, demokratikus, pártsemleges és hazaszerető, a Magyar Köztársaság érdekeit és a közjót a legmegfelelőbben szolgáló központi közigazgatás kialakítása érdekében az Alkotmány 40. § (3) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az Országgyűlés a következő törvényt alkotja:

Nem ettől lesz hazaszerető a kormánytisztviselői/köztisztviselői kar, hiszen erre már akkor felesküdött a jó része, mikor Navracsics úr még az egyetemi bulikon szívta fa füves cigit. A köztisztviselők ugyanis esküt tesznek, mikor kinevezik őket:

1992. évi XXIII. törvény

a köztisztviselők jogállásáról

 

12. § (1) A köztisztviselőnek kinevezésekor esküt kell tennie.

(2) Az eskü szövege a következő:

„Én .............................................. esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek. Országunk Alkotmányát, alkotmányos jogszabályait megtartom. A minősített adatot megőrzöm. Hivatali kötelességeimet részrehajlás nélkül, lelkiismeretesen, becsületesen, a jogszabályoknak megfelelően, pontosan, etikusan, az emberi méltóságot feltétlenül tiszteletben tartva, a legjobb tudásom szerint, nemzetem (és ............................ önkormányzat) érdekeinek szolgálatával teljesítem. Hivatalomban és azon kívül példamutatóan viselkedem, s minden igyekezetemmel azon leszek, hogy a Magyar Köztársaság fejlődését, szellemi és anyagi javainak gyarapodását előmozdítsam.”

(Az eskütevő meggyőződése szerint:)

„Isten engem úgy segéljen!”

(3) Az eskütételt a közigazgatási szerv köteles a köztisztviselői kinevezés előtt megszervezni. Az eskütételre a munkáltatói jogkör gyakorlója és a munkatársak előtt kerülhet sor. Az esküt szóban kell elmondani és írásban megerősíteni.

A mostani kormánytisztviselői/köztisztviselői kar tehát méltán érezheti sértve magát. Ők azért megpróbáltak normálisan dolgozni egy normálatlan világban, és most az a jutalom, hogy mehetnek a francba.

A miniszter úr vérfrissítésben gondolkozik. Fiatal, diplomás, nyelveket beszélő és informatikailag képzett kormánytisztviselőket akar. Ingyen. Mert fizetni azt nem szeretne. Azt hiszi, hogy egy fiatalnak karrier ez a pálya? Nézzen már meg egy vidéki kormánytisztviselői fizetési papírt! Gondolkozzon már el azon, hogy minden oldalról basztatva van a szféra. Ügyféloldalról is, felülről is, jogszabály oldalról is. Versenyképes megbecsüléssel talán el lehetne csábítani a képzett fiatalokat, de amíg annyit lehet keresni, amit ők egy este elszórnak a plázákban, és még békén se hagyják őket, addig nem lehet számítani rájuk.

süti beállítások módosítása