Szijjártó Péter Orbán "Istenkirály" Viktor magyar hangja ma bejelentette, hogy a "történelmi felhatalmazás" akkora hatalommal ruházta fel a Miniszterelnök Urat, hogy megáll egy kicsit és elgondolkodik.

A Professzorok Batthyány Körének meghívására a II. Orbán-kormány első száz napját fogja értékelni. És ezután minden száz nap után értékelni fog, úgyhogy minden évre jut cca 3,5 országértékelés. Ezt abból gondolok, hogy

"az ország helyzete, a világgazdasági helyezet különlegessége, az elmúlt száz nap intenzitásának különlegessége", valamint az a "történelmi felhatalmazás", amelyet a kormány kapott, mind-mind azt indokolja, hogy ha eltelik száz nap a kormány munkájából, akkor azt érdemes értékelni, és érdemes abból következtetéseket levonni a jövőre vonatkozóan - magyarázta Szijjártó Péter.

Az értékelés valószinű egy nagy szóbeli felfüggesztett vállveregetés lesz a mostani Kormány részére. Ezt beharangozza már előre az elejetett félmondat, miszerint:

"a hátunk mögött lévő, a kormányalakítás óta eltelt több mint három hónapban a kormány annyit tett, mint korábban ennyi időszak alatt az összes kormány együtt, vagy talán még annál is többet"

Ezek szerint az első száz napot az I. Orbán-kormány is végig sétagaloppozta. A kerengő dervisekhez hasonlóan mindig végigvágnak saját hátukon is, ha az elmúlt időszakról szólnak. Vagy. Szelektív a memóriájuk. A tavaszi "dicsőséges hadjárat" elvakította őket, mint Petőfit a napfogytakozás. Ő is annyira megvakult, hogy Banguzinig meg sem állt. Hiába, veszélyes üzem ez a forradalom.

Persze saját dicséretétől sem riadt vissza Szijjártó Úr:
 

Az elmúlt száz nap szerinte olyan eseményekben bővelkedett, amelyekről a korábbi kabinetek első száz napjaival összefüggésben nem lehet beszélni.

Bizony-bizony. Elég volt megszólalni, és rögtön összefosta magát az egész piac. Ilyen azért nem történt a "fülkeforradalomtól" számított idő előtt. Az Őskorban!

süti beállítások módosítása